«Ανοίγουν στόματα» και η Δικαιοσύνη ερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου. Σήμερα Παρασκευή 19/2 μια γυναίκα έδωσε πολύωρη κατάθεση στις εισαγγελικές Αρχές.

Η ίδια -που δεν είναι θύμα- έχει στην κατοχή της στοιχεία για την υπόθεση. Η μάρτυρας κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος διερευνά το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα στοιχεία που εισέφερε στον εισαγγελέα η συγκεκριμένη μάρτυρας να οδηγήσουν τις εισαγγελικές αρχές στις επόμενες ενέργειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φαίνεται να να γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες για τις καταγγελίες κατά του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της έρευνας Σήμερα κατατέθηκε μια ακόμη μήνυση εναντίον του για το αδίκημα του βιασμού. Ένα βαρύτατο αδίκημα που σύμφωνα με τη μήνυση, τελέστηκε το 2010 και έτσι δεν έχει παραγραφεί.

Τη μήνυση κατέθεσε την Παρασκευή στην Εισαγγελία διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Γιάννη Βλάχου, ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη σε ηλικία 14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης προσέγγισε τον μηνυτή στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του και τελικά τον βίασε μέσα στο σπίτι του.

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις καταγγελίες που τον αφορούν

«Μια επικινδυνότητα ούτε προδικάζεται, ούτε προκρίνεται. Την αποφασίζουν το εάν κάποιος είναι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι, το αποφασίζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα» εξήγησε ο Δημήτρης Λιγνάδης για να συμπληρώσει πως «το εάν κάποιος είναι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι, το αποφασίζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα».

«Έχω όλο αυτό τον κυκλώνα από φήμες, λεγόμενα που λέγονται και που μου προσάπτονται σχεδόν από μια ολόκληρη χώρα στα media και στον τύπο. Αυτό έχω να πω και βρίσκομαι στη δίνη ενός ας το πούμε ενός λαϊκού δικαστηρίου χωρίς ακόμα να έχω κάτι χειροπιαστό στα χέρια μου και παλεύω με αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ρωτήθηκε για την επόμενη αντίδρασή του, και απάντησε πως θα κινηθεί νομικά. Στη συνέχεια εξέφρασε πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη. «Θα κινηθώ ανάλογα με αυτό που θα πάρω στα χέρια μου. Να ξέρω τι έχω απέναντι μου και θα προσπαθήσω πάντοτε μέσα σε θεσμικά πλαίσια, με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια και με όση ψυχραιμία μπορώ να διαθέσω».

«Φυσικά έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Όλοι μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη. Φυσικά. Εννοείται όταν λέω λαϊκό δικαστήριο εννοώ ότι ακούω και εγώ πράγματα, διαβάζω πράγματα με ενημερώνουνε για πράγματα που δεν το πίστευα ποτέ ότι θα τα ακούσω και αυτό φτιάχνει ένα κλίμα, ξέρετε και ένα κλίμα τεράστιο απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ουσιαστικά μόνος του. Εγώ δεν έχω μια στρατιά από πίσω μου», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr