Το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της μεγάλης ροής υδάτων που εισέρχονται ανεξέλεγκτα από τη γειτονική Βουλγαρία, μεταφέροντας φερτά υλικά

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουν τα τεχνικά συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Σερρών ώστε να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε πολλούς δήμους της περιφερειακής ενότητας, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, στις ορεινές περιοχές των Σερρών έπεσαν ήδη τα πρώτα χιόνια και με απόφαση του δημάρχου Σιντικής κλειστά παρέμειναν σήμερα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αγκίστρου και Αχλαδοχωρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι για μια ακόμη φορά το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της μεγάλης ροής υδάτων που εισέρχονται ανεξέλεγκτα από τη γειτονική Βουλγαρία, μεταφέροντας φερτά υλικά.

«Μέχρι χθες το βράδυ», σημείωσε, «εισέρχονταν περί τα 500 κυβικά νερό το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να έχουν υπερχειλίσει πολλοί χείμαρροι. Από σήμερα το πρωί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν σε πολλές αγροτικές περιοχές που τα τεχνικά συνεργεία της Αντιπεριφέρειας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν».

Πού εντοπίζονται προβλήματα

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι προβλήματα υπήρξαν στη Σκοτούσα, τον Προμαχώνα, το Νεοχώρι και τον Σκοπό. Αλλά και σε περιοχές όπως το Σιδηρόκαστρο, η Μαυροθάλασσα, ο Γάζωρος, όπου τα δυο τελευταία χρόνια η Αντιπεριφέρεια εκτελεί αντιπλημμυρικά έργα και σειρά παρεμβάσεων που όμως δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί λόγω και των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών ανέφερε ακόμη ότι από το 2018, οπότε η ευθύνη των αντιπλημμυρικών έργων πέρασε από τους κατά τόπους Δήμους στις Αντιπεριφέρειες, χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις μέχρι τότε, τα δυο αυτά χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες που συνεχίζονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προκαλούνται από την υπερχείλιση χειμάρρων και ποταμών.

Προβλήματα υπήρξαν επίσης και στην Πρώτη Σερρών, όπου οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή έριξαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιόδους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr