Σέρρες: Μέσα σε διάστημε λίγων ωρών, έφυγαν από την ζωή ένας 74χρονος πατέρας και η 48χρονη κόρη, ενώ η μητέρα συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Χωρίς τέλος οι οικογενειακές τραγωδίες στις Σέρρες. Ακόμα ένα περιστατικό σημειώθηκε στον Μύρκινο Σερρών, όπου μια 48χρονη γυναίκα αλλά και ο 74χρονος πατέρας της, ανεμβολίαστοι και οι δύο, κατέληξαν με διαφορά λίγων ωρών από κορωνοϊό. Πρόσφατα έφυγε από την ζωή ένας 47χρονος ανεμβολίαστος στην Κοζάνη.

Λίγες ώρες αφότου κηδεύτηκε η 48χρονη έγινε γνωστός ο θάνατος του πατέρα της. Την ίδια ώρα, η μητέρα και σύζυγος των αποθανόντων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η εμβολιαστική κάλυψη μέχρι και σήμερα στο νομό Σερρών φθάνει μόλις το 53%, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελληνίως. Μετά από τους απανωτούς θανάτους νέων ανθρώπων κάποιοι πήραν τελικά απόφασή να κάνουν εμβόλια. 1500 εμβόλια την ημέρα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να γίνει από τα εμβολιαστικά κέντρα.

Νέο περιστατικό στο Μαυρόλοφο Σερρών

Ακριβώς δίπλα από τον Μύρκινο, στο Μαυρόλοφο Σερρών, άλλη μία οικογενειακή τραγωδία. Πριν λίγο καιρό 28χρονος μη εμβολιασμένος νικήθηκε από τον κορωνοϊό με τον 60χρονο ανεμβολίαστο πατέρα του να δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο, και να μη του γνωστοποιείται ποτέ ο χαμός του γιου του.

Σε λιγότερο από ένα μήνα ο 60χρονος πατέρας νικήθηκε και αυτός από τον κορωνοϊό.

«Ο φόβος τους αποτρέπει από το να εμβολιαστούν»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δήμαρχος της Νέας Ζίχνης Σερρών, Παντελής Μπόζης.

«Ήταν δύο περιπτώσεις σε δύο γειτονικά χωριά, στη μία περίπτωση “έφυγε” ο γιος και μετά ο πατέρας, και σε άλλη οικογένεια έφυγε η “κόρη” και μετά ο πατέρας. Πρέπει να εμβολιαστούμε. Δεν έχουμε στοιχεία για κάθε χωριό. Σίγουρα υπάρχουν ανεμβολίαστοι. Γίνονται προσπάθειες ενημέρωσης του κόσμου και από την πλευρά του ΕΟΔΥ και με τη συνδρομή του δήμου. Γίνονται κατ’ οίκον εμβολιασμοί για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν», είπε ο κ. Μπόζης.

«Από όσα έχω συζητήσει με τους ανεμβολίαστους, κυρίως ο φόβος τους αποτρέπει. Υπάρχουν και αρνητές, όμως. Είναι πολλές οι περιπτώσεις. Τώρα γίνονται και κάποια ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr