Ο σεισμός στην Ελασσόνα που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας έχει ανησυχήσει τους κατοίκους, ενώ προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτι και σε εκκλησία στο Μεσοχώρι, σε σχολείο στο Δαμάσι, καθώς και μικρότερες ζημιές σε άλλα χωριά. Ευτυχώς δεν έχει σημειωθεί κανένα τραυματισμός με τον άνδρα που είχε εγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι να είναι καλά στην υγεία του.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και απεγκλώβισαν τον ηλικιωμένο κάτοικο. Να σημειώσουμε ότι τον ηλικιωμένο παρέλαβε ασθενοφόρο.

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι στο Μεσοχώρι

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο από την ώρα του σεισμού. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε μια σειρά περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε βίντεο από τα Τρίκαλα την ώρα του σεισμού:

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός με εστιακό βάθος 7,8 χλμ., σημειώθηκε σε απόσταση 238χλμ ΒΒΔ της Αθήνας. Οι κάτοικοι της Λάρισας παραμένουν στους δρόμους αφού ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί.

Δείτε άλλο βίντεο από την ώρα του σεισμού

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή για άμεση παροχή βοήθειας εφόσον χρειαστεί, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και ;Aμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού), ενώ η 1η, 2η, 7η και 8η Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και δυνάμεις τους κινούνται προς την περιοχή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο θάλαμο επιχειρήσεων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) και σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Στην περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Λιβάνιο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Επίσης, μεταβαίνουν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, καθώς και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

Επιπλέον, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιεί εναέρια επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής για εντοπισμό ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ προσεγγίζει την περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr