Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στους πληγέντες της Σάμου αλλά και της Σμύρνης, καθώς όπως ανέφερε ο σεισμός δοκιμάζει τις αντοχές των δύο λαών. Σημείωσε επίσης πως είναι ώρα να σταματήσουν οι προκλήσεις και να επικρατήσει η αλληλεγγύη και «προέτρεψε» την κυβέρνηση να στείλει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στην Σμύρνη.

«Ο ισχυρός σεισμός στη Σάμο και στη Σμύρνη δοκιμάζει τις αντοχές των λαών και στις δυο άκρες του Αιγαίου. Είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, με την παρουσία και ελληνικών συνεργείων διάσωσης στη Σμύρνη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει, «είναι η ώρα να σταματήσουν οι προκλήσεις των ερευνητικών και πολεμικών πλοίων στη θάλασσα και να επικρατήσει η αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που ενώνουν τους δυο λαούς».

Ανακοίνωση για τον σεισμό στην Σάμο εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Κοινή ανακοίνωση των τομέων Εσωτερικών – Υποδομών – Προστασίας του Πολίτη – Νησιωτικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δημοσιεύτηκε χθες με αναφορές και στην τραγωδία της Σμύρνης.

Σήμερα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα και για τη χώρα μας την Ελλάδα και για τους γείτονές μας στην Τουρκία. Η Σάμος και η Σμύρνη δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται. Είμαστε συγκλονισμένοι με την τραγωδία. Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι δίπλα σε όσους περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Είναι η ώρα της αποτίμησης των ζημιών, της αποκατάστασης των οδικών αρτηριών, των υποδομών του νησιού, της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησής. Η ασφάλεια των κατοίκων και η επαναφορά της κανονικότητας της ζωής στο νησί αποτελούν προτεραιότητα.

Το μυαλό μας όμως βρίσκεται και στην τραγωδία που περνούν οι γείτονές μας. Οι λαοί μας και στο παρελθόν και σήμερα στέκονται αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο μπροστά σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, με την παρουσία και ελληνικών συνεργείων διάσωσης στη Σμύρνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr