Ισχυρός σεισμός άνω των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30 Οκτωβρίου), γύρω στις 13:50 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά της Σάμου σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο σεισμός έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, οι εικόνες από τα βίντεο δείχνουν την κατάσταση στην περιοχή στην Τουρκία καθώς οι ζημιές είναι τεράστιες ενώ κατέρρευσαν και κτίρια. Βίντεο δείχνουν σύννεφα σκόνης πάνω από τη Σμύρνη, ενώ στις συνοικίες Μπουτζά και Μπαϊράκ έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Πάντως, στην περιοχή του Μπαϊράκ έχει ξεκινήσει η διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων που μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Φαίνεται πως η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση μετά τον σεισμό ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδέχεται να έχουν καταρρεύσει κτίρια στην περιοχή του Μπόρνοβα. Σύμφωνα με τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι, τα κτίρια καταρρέουν στην πόλη σαν τραπουλόχαρτα, με τους ανθρώπους να βγαίνουν από τα ερείπια.

Ένας χρήστης στο Twitter ανέβασε βίντεο στο οποίο φαίνεται πολυκατοικία να έχει κοπεί κυριολεκτικά στα δύο. «Μην χρησιμοποιείται τις τηλεφωνικές γραμμές εκτός αν είναι ανάγκη» γράφει ένας άλλος χρήστης που έχει αναρτήσει βίντεο, στο οποίο φαίνεται η πόλη να έχει «πνιγεί» στη σκόνη από την κατάρρευση κτιρίων, ενώ ενδεχομένως να έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στις γραμμές επικοινωνίας. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές και βίντεο για το Σεφερίχισαρ, πόλη κοντά στην Σμύρνη για τη στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr