Το ετήσιο εισόδημά του πρώην αυστριακού καγκελάριου θα ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς πρόκειται να εργαστεί σε  υψηλόβαθμη διευθυντική θέση το νέο έτος για τον δισεκατομμυριούχο Πίτερ Τιλ, σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κουρτς θα είναι παγκόσμιος στρατηγικός σύμβουλος της Thiel Capital, ο ιδρυτής της οποίας, ο Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Πίτερ Τιλ, είναι παλιός γνώριμος του πρώην καγκελάριου, ανέφερε την Πέμπτη η αυστριακή εφημερίδα Heute.

Ο Τιλ – ο οποίος συνίδρυσε το PayPal, ήταν ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στο Facebook και αργότερα ίδρυσε την Palantir Technologies – ήταν επίσης ένας από τους πρώτους υποστηρικτές των πολιτικών φιλοδοξιών του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Palantir Technologies, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση μεγάλων δεδομένων, έχει εμπλακεί σε μια σειρά επίμαχων ζητημάτων.

Τον Ιούνιο του 2020, Αμερικανοί νομοθέτες επέκριναν τη συμμετοχή της Palantir στο πρόγραμμα παρακολούθησης COVID-19 της αμερικανικής κυβέρνησης (HHS), υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε δεδομένα υγείας του HHS για να βοηθήσει την αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνειακής επιβολής (ICE) να εντοπίζει και να συλλαμβάνει μετανάστες χωρίς χαρτιά. Η εταιρεία ανέλαβε επίσης μια αμυντική σύμβαση του Πενταγώνου, γνωστή ως Project Maven, όταν η Google αποχώρησε λόγω αντιδράσεων.

Ο Κουρτς παραιτήθηκε τον Οκτώβριο και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική τον Δεκέμβριο, αφού είχε εμπλακεί σε έρευνα για διαφθορά. Το ετήσιο εισόδημά του θα είναι πάνω από 300.000 ευρώ, σύμφωνα με την Heute.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr