Σχέδιο ανάκαμψης: Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη ζήτηση των δανείων από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη ζήτηση των δανείων από το Σχέδιο Ανάκαμψης. Οι νέες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και το ενδεχόμενο για υψηλότερο κόστος του δανεισμού, όπου η Ευρωπαϊκή επιτροπή δανείζει σε όλα τα κράτη έχει φέρει μια αύξηση του ενδιαφέροντος. Όμως τη… σκυτάλη θα λάβουν οι επιδοτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις.

Το πιο μεγάλο μέρος από τις παρεμβάσεις του Σχεδίου, που είναι συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, ενεργοποιήθηκε αυτές τις ημέρες, με προθεσμία υποβολής προτάσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου (είναι ήδη ενεργές επιδοτήσεις αξίας 1 δισ. ευρώ). Επίσης, πολλές άλλες δράσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο ωρίμασης και αναμένονται.

Αναλυτικά, έχουν ήδη ανοίξει και δέχονται αιτήσεις (ή έχουν προκηρυχθεί και θα ανοίξουν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο) μία σειρά από δράσεις που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και στην αγροδιατροφή, στον τουρισμό και στη ψηφιοποίηση, οι εξής:

  • Πράσινος Αγροτουρισμός που ενισχύει επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού, τα οποία συνδέουν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, με τον τριτογενή, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό προϊόν. Περίοδος υποβολής: 05/07/2022 – 30/09/2022. Συνολικός Προϋπολογισμός: 49 εκατ. ευρώ.
  • Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών». Το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών» ενισχύει επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών που εμπίπτουν στον κλάδο πληροφορικής και επικοινωνιών, αποσκοπώντας: – στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσω της αξιοποίησης των ΤΠΕ, – στην ενδυνάμωση του κλάδου ΤΠΕ (σε όρους ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας). – στη δημιουργία νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας με ισχυρή εμπορική προοπτική και βιωσιμότητα. Περίοδος υποβολής: 22/06/2022 – 30/09/2022, προϋπολογισμός 100 εκατ. ευρώ
  • Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ. Το πρόγραμμα ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της παροχής vouchers που θα διατεθούν για την απόκτηση, μέσω αγοράς ή μίσθωσης, νέων ψηφιακών εργαλείων. Περίοδος υποβολής: 22/06/2022 – 14/09/2022, προϋπολογισμός 180 εκατ ευρώ.
  • Γενετική βελτίωση ζώων. Το πρόγραμμα ενισχύει νομικά πρόσωπα για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων με σκοπό τη βελτίωση των χαρακτηριστικών των παραγωγικών ζώων, τη διάχυση της γνώσης για τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων της ελληνικής κτηνοτροφίας και την υιοθέτηση κανόνων ευζωίας. Περίοδος υποβολής: 27/07/2022 – 30/09/2022, προϋπολογισμός 14,7 εκατ. ευρώ
  • Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών. Το πρόγραμμα ενισχύει την αναδιάρθρωση καλλιεργειών γεωργικών εκμεταλλεύσεων ΜΜΕ σε καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή και παράγουν προϊόντα με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα. Περίοδος υποβολής: 31/08/2022 – 30/09/2022, προϋπολογισμός 166,7 εκατ ευρώ
  • Τρέχει και το Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ που ενισχύει πλέον 2 ομάδες: εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές της χώρας, αλλά και οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη καθώς και ανήλικους υπό επιτροπεία που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και κατοικούν σε πυρόπληκτές περιοχές μέσω συστήματος επιταγών (voucher) 200 ευρώ, που θα διατεθούν για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Περίοδος υποβολής: 11/05/2022 – 08/07/2022, προϋπολογισμός 40 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr