Η Airbnb μέσω του OMG! Fund χαρίζει 10 εκατ. δολάρια σε 100 wannabe οικοδεσπότες προκειμένου να δημιουργήσουν «τρελούς» χώρους βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η ψηφιακή πλατφόρμα ζητά ιδέες «εκτός αυτού του κόσμου» για «τους πιο τρελούς χώρους φιλοξενίας του κόσμου». Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν τις ιδέες τους στο OMG! έως 22 Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με τον Brian Chesky, διευθύνοντα σύμβουλο της Airbnb, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περιγράψουν τις ιδέες τους σε 500 λέξεις. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση από μια επιτροπή κριτών. Οι 100 κορυφαίοι υποψήφιοι θα λάβουν 100.000 δολάρια για να κάνουν τη φαντασία τους πραγματικότητα και να δημιουργήσουν τα πιο περίεργα σπίτια.

Ποιες οι δύο προϋποθέσεις

Για τους νικητές, υπάρχουν μόνο δύο προϋποθέσεις. Με την ολοκλήρωση των έργων τους, οι αποδέκτες της χρηματοδότησης πρέπει να ενοικιάσουν τον νέο χώρο στην Airbnb και δεν μπορούν να καταχωρήσουν το ακίνητο σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για ένα χρόνο.

Πολλοί οικοδεσπότες της Airbnb ανακάλυψαν ότι μια δημιουργική μετατροπή, όπως ένα σπίτι διαστημόπλοιο, ή διώροφο λεωφορείο, σιλό σιτηρών, βαγόνι, γυάλινη φυσαλίδα, μπορεί να μετατραπεί σε viral.

Ο Κιθ και η Τζεν, ένα ζευγάρι από τη Νέα Ζηλανδία, ξόδεψαν 14.000 δολάρια για να μετατρέψουν ένα παλιό σιλό σιτηρών σε κίτρινο υποβρύχιο. Το επιπλέον εισόδημα τους βοηθά να ζήσουν ως συνταξιούχοι με άνεση.

Στην Πορτογαλία, ο Ricardo ξόδεψε περισσότερα από 36.000 δολάρια μετατρέποντας ένα ρετρό διώροφο λεωφορείο σε ένα εξαιρετικά εξοπλισμένο μίνι σπίτι δύο επιπέδων. Η επιχείρησή του στο Airbnb ήταν τόσο επιτυχημένη που αγόρασε ένα δεύτερο λεωφορείο.

Πηγή: pagenews.gr