Την ανάγκη να είναι όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ουδέτερα και αμερόληπτα κατά τη λήψη των αποφάσεων και την άσκηση των καθηκόντων τους υπογράμμισε υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Σαρμάς

Την ανάγκη να είναι όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ουδέτερα και αμερόληπτα κατά τη λήψη των αποφάσεων και την άσκηση των καθηκόντων τους υπογράμμισε υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Σαρμάς.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία μιας εισαγωγικής ομιλίας προς τους υπουργούς, στην οποία τόνισε ότι το Σύνταγμα θέλει την κυβέρνηση αυτή κομματικά αμερόληπτη.

«Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία. Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι, σημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Ι. Σαρμάς.

Είναι ανάγκη, συμπλήρωσε, «να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας γιατί είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα».

Πιο αναλυτικά, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε τα ακόλουθα:

«Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε το υπουργεία σας να δώσω ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές πριν το αυριανό υπουργικό συμβούλιο όπου θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι κανονική αλλά για μερικές εβδομάδες όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο Νόμος» είπε ο κ. Σαρμάς.

«Το πρώτο που ήθελα να πω είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και προεδρεύεται από έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία. Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι, σημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά κυβέρνηση»  συμπλήρωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

«Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας γιατί είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μην στοιχειοθετείται ότι αποτελούν παρέμβαση υπέρ της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης στην προεκλογική περίοδο που είναι σε εξέλιξη» πρόσθεσε ο κ. Σαρμάς.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Πηγή: pagenews.gr