Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης αποκάλυψε σήμερα ότι ο πατέρας του, ηλικίας 86 ετών, νοσηλεύεται με κορωνοϊό. Ο καθηγητής ανέφερε ότι ο πατέρας του είχε ολοκληρώσει τις δόσεις του εμβολίου, έχοντας λάβει τη δεύτερη δόση στις 9 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ο ίδιος συνιστά ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και μετά τον εμβολιασμό.

Σε συνέντευξή του στο Thecaller WEB TV, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ είπε: «Είναι ο πατέρας μου στο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες. Ογδόντα έξι, εμβολιασμένος, από 9 Φεβρουαρίου με δεύτερη δόση».

Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε εκτιμήσεις για το πως κόλλησε ο πατέρας του: «Κόλλησε μάλλον όταν μπήκε στο νοσοκομείο για μια μετάγγιση που αναγκάστηκε να κάνει. Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να κόλλησε. Γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς έγινε».

Ο Δ. Σαρηγιάννης τονίζει πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό

Σαρηγιάννης

Ο κ. Σαρηγιάννης συμπλήρωσε πως «το καλό νέο για όλους μας, και για τον ίδιο, είναι ότι από τη μια κόλλησε και δείχνει ακριβώς το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε έτσι κι αλλιώς και ειδικά οι ευπαθείς. Και ειδικά όλοι μας γιατί έχουμε κάποιον ευπαθή στο σπίτι».

Επιπλέον, σημείωσε ότι αυτό ταυτόχρονα δείχνει ότι ο εμβολιασμός βοηθά, ειδικά πάλι τους ευπαθείς, τουλάχιστον να μην τους επιβαρύνει υπερβολικά ο ιός.

«Ο πατέρας μου έχει καρδιακή ανεπάρκεια οπότε ήταν πολύ δραματικός ο συνδυασμός. Ελπίζω ότι δεν θα είναι τόσο δραματικός ακριβώς με αυτή την έννοια» πρόσθεσε.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Οι εκτιμήσεις Σαρηγιάννη για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε ακόμα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, ακόμα και από αυτά των τελευταίων ημερών. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως δεν θα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο την Δευτέρα λόγω της επιδημιολογικής εικόνας. Μάλιστα, το ίδιο είχε πει πως ίσως να δούμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των 4.340 μολύνσεων.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής, σε συνέντευξη του στο MEGA το πρωί της Πέμπτης (01/04), είπε πως το προσεχές άνοιγμα του λιανεμπορίου θα επιφέρει αύξηση κρουσμάτων και πίεση στο ΕΣΥ. Όπως προέβλεψε η αποκλιμάκωση στα κρούσματα του κορωνοϊού προβλέπεται στις 18 – 19 Απριλίου κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι οι «επόμενες 25 ημέρες θα είναι δύσκολες για το σύστημα υγείας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα». Πρόσθεσε εντούτοις, ότι η πίεση δεν έχει να κάνει με το άνοιγμα, αλλά με την υπάρχουσα διασπορά και το πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid ή ΜΕΘ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr