Στις 12 Αυγούστου, ο Σαλμάν Ρούσντι ετοιμαζόταν να πάρει θέση στο βήμα συμποσίου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όταν ένας άνδρας όρμησε στην σκηνή και του επετέθη με μαχαίρι

Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή, αλλά έχασε την όραση και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το χέρι του συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι ο οποίος είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι τον Αύγουστο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έχει χάσει την όραση από το ένα μάτι… Είχε τρία σοβαρά τραύματα στον λαιμό. Είναι ανάπηρος από το ένα του χέρι διότι έχουν κοπεί τα νεύρα του βραχίονα. Και έχει περί τα 15 τραύματα στον θώρακα και τον κορμό», δήλωσε στην εφημερίδα El Pais ο μάνατζέρ του, ‘Αντριου Γουίλι.

«Τα τραύματά του ήταν πολύ βαθιά …ήταν μια βάρβαρη επίθεση, αλλά θα ζήσει», πρόσθεσε δίνοντας για πρώτη φορά για την κατάσταση της υγείας του συγγραφέα των Σατανικών Στίχων, χωρίς να διευκρινίζει αν παραμένει στο νοσοκομείο.

Στις 12 Αυγούστου, ο Σαλμάν Ρούσντι ετοιμαζόταν να πάρει θέση στο βήμα συμποσίου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όταν ένας άνδρας όρμησε στην σκηνή και του επετέθη με μαχαίρι.

Ο δράστης, ο Χάντι Ματάρ, Αμερικανός λιβανικής καταγωγής, 24 ετών, συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε αθώος ενώπιον δικαστηρίου του Μέιβιλ.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στον δυτικό κόσμο και συνδέθηκε με την φάτουα που εκδόθηκε πριν από 33 χρόνια κατά διαταγή του αγιατολάχ Χομεϊνί καταδικάζοντας σε θάνατο τον Σαλμάν Ρούσντι για «βλασφημία» μέσω του βιβλίου του «Σατανικοί Στίχοι».

Πηγή: pagenews.gr