Η χώρα εισέρχεται σε φάση παρατεταμένης ανομβρίας με άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία λήξης, προειδοποιεί ο έμπειρος προγνώστης καιρού

Για υψηλό κίνδυνο φωτιάς, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας προειδοποιεί σε ανάρτησή του, ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει μεν άστατος ο καιρός αλλά οι όποιες βροχές θα έχουν και πάλι πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα», ενώ «από την επόμενη εβδομάδα μάλιστα η χώρα μας εισέρχεται σε μια φάση παρατεταμένης ανομβρίας με άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία λήξης! Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κάποια σχετικά μικρά σκαμπανευάσματα».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Αν κάνει ο Απρίλης δυο νερά κι ο Μάης άλλο ένα, χαρά σ’ αυτόν τον γεωργό που ‘χει πολλά σπαρμένα”.

Φίλες και φίλοι ο φετινός Απρίλης ή αλλιώς Ανοιξιάτης, Κερασάρης, Λαμπριάτης, Τιναχτοκοφινίδης, δείχνει να προσπαθεί αλλά να μην τα καταφέρνει ιδιαίτερα να δώσει τις βροχές που χρειάζονται οι περισσότεροι γεωργοί μας αυτή τη περίοδο.

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει μεν άστατος ο καιρός αλλά οι όποιες βροχές θα έχουν και πάλι πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα (προγνωστικός χάρτης).

Από την επόμενη εβδομάδα μάλιστα η χώρα μας εισέρχεται σε μια φάση παρατεταμένης ανομβρίας με άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία λήξης! Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κάποια σχετικά μικρά σκαμπανευάσματα.

Έτσι λοιπόν, αν και Απρίλης, ο κίνδυνος πυρκαγιών θα παραμείνει κατά την ταπεινή μου άποψη αρκετά υψηλός για αρκετές ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου»

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr