Σακελλαροπούλου για Παπούλια: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είπε το δικό της ξεχωριστό αντίο στον Κάρολο Παπούλια. Νωρίτερα σήμερα ο κ. Κάρολος Παπούλιας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είπε το δικό της ξεχωριστό αντίο στον Κάρολο Παπούλια. Νωρίτερα σήμερα ο κ. Κάρολος Παπούλιας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών.

Το μήνυμα της Σακελλαροπούλου

«Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στον Κάρολο Παπούλια, τον ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικό. Η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα καθόρισαν τον βηματισμό του, αντικατοπτρίζοντας τη διαρκή προσήλωσή του στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που υπερασπίστηκε με συνέπεια σε όλη τη διαδρομή του» αναφέρει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής, συνέβαλε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες και τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα. Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr