Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα που ήθελαν να υπάρχει εκ νέου ρύθμιση για τις 120 δόσεις, καθώς κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν πως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο προς επεξεργασία. Κι αυτό γιατί μία τέτοια ρύθμιση θα ευνοούσε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στα δημόσια έσοδα.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το πρωί του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου, δεν επιβεβαίωσε μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων, σημειώνοντας πως μετά τον Απρίλιο και αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας, το οικονομικό επιτελείο θα αποφασίσει αν χρειαστούν νέες παρεμβάσεις.

Αν υπάρξει τέτοιο σχήμα, θα υπάρξει από τον Μάιο και μετά

Σύμφωνα με το Cnn.gr, οι όποιες τελικές αποφάσεις για ρύθμιση «ειδικού σκοπού», εάν υπάρξουν, αναμένεται να «κλειδώσουν» την άνοιξη, με προοπτική να το νέο σχήμα των πολλών και μικρών δόσεων θα «τρέξει» από τον Μάιο, στο βαθμό φυσικά που θα ληφθεί τέτοια απόφαση.

Οι διάφορες ρυθμίσεις για τους φορολογούμενους και τις αναστολές πληρωμών

Σημειώνεται πως για τα χρέη της πανδημίας το υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τη βεντάλια των ρυθμίσεων. Έτσι, όσοι συσσώρευσαν χρέη από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2020, τα οποία τελούν σε αναστολή έως τις 30 Απριλίου 2021, θα μπορούν να τα αποπληρώσουν από τον Μάιο του 2021 είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 έντοκες δόσεις με επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.

Όμως στους φόρους που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους μέχρι και τον Απρίλιο θα έρθουν να προστεθούν και τα χρέη που δεν πληρώθηκαν από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και δόσεις ρυθμίσεων, ενώ παράλληλα θα τρέχουν και οι φορολογικές υποχρεώσεις του νέου έτους.

Όσοι έχασαν ρύθμιση 100 ή 120 δόσεων από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 θα μπορούν να επανενταχθούν με τα ίδια προνόμια ενώ για τις δόσεις που δεν πληρώθηκαν σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να πληρωθούν μετά το τέλος της ρύθμισης των 120 δόσεων. Όσοι έχασαν ρύθμιση από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr