Ρούντι Τζουλιάνι: Δικαστήριο στέρησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στον πρώην δήμαρχο και νομικό σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο και όλα όσα έχει καταγγείλει ο ίδιος περί νοθείας, το δικαστήριο απαγόρευσε στον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, να ασκεί την δικηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Μανχάταν, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη διαγραφή του από τον δικηγορικό σύλλογο, ενώ του απαγορεύτηκε προσωρινά να ασκεί τη δικηγορία στην Πολιτεία.

Η απόφαση του εφετείου

Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε την Πέμπτη ότι ο Τζουλιάνι έκανε «καταφανώς ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις», όταν προσέφυγε στα δικαστήρια, εκ μέρους του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Το δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά την άδεια άσκησης επαγγέλματος του Τζουλιάνι, κατόπιν σύστασης του πειθαρχικού οργάνου του δικηγορικού συλλόγου, καθώς έκρινε ότι επιχείρησε να παραπλανήσει δικαστές, βουλευτές και το κοινό.

Το σκεπτικό της απόφασης

Επί μήνες, ο Τζουλιάνι υποστήριζε, χωρίς αποδείξεις, ότι στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου διαπράχθηκε μαζική νοθεία. Στην απόφασή τους, οι δικαστές σημειώνουν ότι οι ενέργειες του πρώην δημάρχου συνιστούσαν «άμεση απειλή» για το κοινό και ότι «πυροδότησαν» τις εντάσεις που οδήγησαν στην εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Ο 77χρονος σήμερα Τζουλιάνι είχε αφήσει να εννοηθεί, απευθυνόμενος σε ένα δικαστήριο στην Πενσιλβάνια, ότι διαπράχθηκε νοθεία στις εκλογές, αν και είχε προσφύγει επικαλούμενος μόνο ζητήματα τεχνικής φύσεως. Επέμενε επίσης ότι στην Πολιτεία αυτή είχαν καταμετρηθεί χιλιάδες ψήφοι νεκρών ψηφοφόρων, ένας ισχυρισμός που δεν αποδείχθηκε ποτέ. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και για τις εκλογές στις Πολιτείες Τζόρτζια και Αριζόνα.

Διατηρεί την άδεια του στην Ουάσινγκτον ο πρώην Δήμαρχος

«Οι ψευδείς δηλώσεις στοχεύουν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στις εκλογές και στην κυβέρνηση γενικότερα. Όταν προέρχονται από έναν δικηγόρο, αμαυρώνουν τη φήμη όλου του επαγγέλματος», αναφέρεται στην απόφαση.

Ο Τζουλιάνι έχει άδεια να ασκεί τη δικηγορία και στην Ουάσινγκτον. Η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ενδέχεται να σταθεί αφορμή και για την έναρξη μιας πειθαρχικής διαδικασίας και στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, αλλά αυτό δεν γίνεται αυτομάτως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr