Η Μόσχα θα νομοθετήσει από τον Δεκέμβριο την απαγόρευση στους ξένους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες παρένθετων μητέρων στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμα, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Βιατσεσλάβ Βολόντιν, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας στη Ρωσία.

Ο θεσμός της επ’ αμοιβή παρένθετης μητέρας είναι νόμιμος στη Ρωσία, αλλά η πρακτική αυτή έχει επικριθεί από θρησκευτικές ομάδες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι κατ’αυτόν τον τρόπο εμπορευματοποιείται η γέννηση παιδιών.

“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά, απαγορεύοντας στους ξένους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες παρένθετων μητέρων”, σημείωσε ο Βολόντιν σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. “Θα λάβουμε την απόφαση αυτή στις αρχές του Δεκεμβρίου”, πρόσθεσε.

Οι Ρώσοι βουλευτές υιοθέτησαν το σχετικό νομοσχέδιο σχεδόν ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση τον Μάιο. Αν υιοθετηθεί και στην τρίτη ανάγνωση, στη συνέχεια θα εξεταστεί από την άνω βουλή, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και μετά θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν για να επικυρωθεί και να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας δηλώνει ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει δια της βίας και απελάσει περισσότερα από 12.000 παιδιά Ουκρανών από τότε που εισέβαλε στη γειτονική της χώρα τον Φεβρουάριο, ενώ 440 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο και εκατοντάδες αγνοούνται.

Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες του Κιέβου για αναγκαστικές απελάσεις, λέγοντας ότι η μετακίνηση ανθρώπων στη Ρωσία από την Ουκρανία γίνεται για να προστατευθούν άμαχοι από τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Ο Πούτιν συναντήθηκε την Παρασκευή με μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα μητέρων Ρώσων στρατιωτών που έχουν σταλεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία, στις οποίες είπε ότι οι γιοι τους δεν έχασαν τη ζωή τους μάταια.

Πηγή: pagenews.gr