Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε κείμενο που χαρακτηρίζει την Ρωσία «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας» στον πόλεμο της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σήμερα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία χαρακτηρίζεται «κράτος προαγωγός της τρομοκρατίας και κράτος που χρησιμοποιεί τρομοκρατικά μέσα».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε κείμενο που χαρακτηρίζει την Ρωσία «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας» στον πόλεμο της Ουκρανίας και κάλεσε τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν το ίδιο.

Στην ανακοίνωσή του σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι αυτή η απόφαση «δεν έχει καμία σχέση» με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Αυτή η εχθρική ενέργεια είναι μέρος μιας εκστρατείας πολιτικής πληροφόρησης από τη Δύση εναντίον της χώρας μας και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγες ώρες μετά την απόφαση, μία ομάδα υπέρ του Κρεμλίνου, η Kremlin Group, εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση εναντίον του ιστότοπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: pagenews.gr