Συγκεκριμένα, η Χώρα μας εξέδωσε τον διακεκριμένο ειδικό της πληροφορικής, γνωστό και ως Mr. Bitcoin, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 25 Ιουλίου 2017.

Εξοργισμένη δηλώνει η Μόσχα με την πατρίδα μας λόγω της έκδοσης του πληροφορικού, Αλεξάντερ Βίννικ.

Συγκεκριμένα, η Χώρα μας εξέδωσε τον διακεκριμένο ειδικό της πληροφορικής, γνωστό και ως Mr. Bitcoin, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 25 Ιουλίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος Ρώσος επιβιβάστηκε υπό άκρα μυστικότητα σε αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ, βάσει της σχετικής απόφασης για την έκδοσή του, την οποία έχει λάβει ήδη από το 2017 ο Αρειος Πάγος.

Η Ρωσία διαμαρτύρεται έντονα και εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας, επειδή το Κρεμλίνο θεωρεί ότι παραβιάσθηκε η Σύμβαση της Βιέννης του 1961.

Σύμφωνα με την Μαρία Ζαχάροβα, την επίσημη εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ρώσοι, «είμαστε εξοργισμένοι με τις μη φιλικές ενέργειες των Αρχών της Ελλάδας, οι οποίες, υπό την πίεση των ΗΠΑ, που έχουν εξαπολύσει πραγματικό κυνήγι Ρώσων πολιτών σε τρίτες χώρες με επινοημένες προφάσεις, εξέδωσαν τον συμπατριώτη μας Α.Β.Βίνικ προς εξόντωση στην αμερικανική εκδικητική δικαιοσύνη.

Κατά παράβαση του άρθρου 36 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963 και σε αντίθεση με το επίσημο αίτημα της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, δεν επετράπη σε προξενικούς υπαλλήλους της διπλωματικής αποστολής, στον δικηγόρο και τον μεταφραστή του να συναντήσουν τον Ρώσο πολίτη.

(…)Η ενεργός συμμετοχή των Αθηνών σε άλλη μια παράνομη πράξη αμερικανικής νομικής αυθαιρεσίας εναντίον Ρώσου, ο οποίος συνελήφθη προ πενταετίας και πλέον στην Ελλάδα, στη συνέχεια παραδόθηκε στη Γαλλία, από όπου τον επανέφεραν στην Αθήνα μόνο για την τάχιστη έκδοσή του και ουσιαστικά την απαγωγή του, είναι άλλη μια απόδειξη της συγκρουσιακής γραμμής που ακολουθεί η ελληνική ηγεσία κατά της χώρας μας».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τον πολίτη μας στην κακοτυχία του. Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα κάνουν παν το δυνατόν για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr