Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συγχαρεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συγχαρεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, λόγω των «μη φιλικών ενεργειών» της Ουάσιγκτον προς την Μόσχα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Τα συγχαρητήρια φέτος δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν κατάλληλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης. «Η μη φιλική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο λόγος», πρόσθεσε.

Η Ανεξαρτησία των ΗΠΑ εορτάζει, η δικτατορία Πούτιν πενθεί

Σήμερα, η Ρωσία του Πούτιν αρνείται πεισματικά να συγχαρεί τις ΗΠΑ, που γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους, σε πλήρη αντίθεση με την Ουκρανία, που έπραξε τα αυτονόητα ως μια χώρα που αγωνίζεται για μια δημοκρατική διεθνή κοινότητα.

Βέβαια, σε αρκετούς λαούς του ανατολικού ημισφαιρίου, αλλά και σε ορισμένους ευρωπαϊκούς λαούς, ιδίως της νοτιοανατολικής λεκάνης της Γηραιάς Ηπείρου, η 4η Ιουλίου φαντάζει κάπως μακρινή, αν και όχι άγνωστη, αφού τη διδασκόμαστε από τα σχολικά μας χρόνια ως την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το 1776.

Και δεν είναι αυθαίρετο ότι η θεματολογία της Ανεξαρτησίας του πιο εύρωστου κράτους στον Πλανήτη, δεν έφθασε την ευρύτητα της θεματολογίας της Γαλλικής Επανάστασης και, κυρίως, τη ζέση των Γάλλων επαναστατών, που μιλούσαν και έγραφαν πυρετωδώς για τα υπέρτατα αξιακά ιδεώδη της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης. usaeconomy

Οι Αμερικανοί αποφεύγουν να δονούνται από εξωπραγματικά ιδανικά και να συγκινούνται από μακροαφηγήσεις της ιστορίας. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έγνοια της πολιτικής κοινότητας για το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αλλά ο σεβασμός αυτός τοποθετείται στη δημόσια συζήτηση των ανθρώπων με αποδραματοποιημένο ύφος και αποφεύγοντας, κατά το δυνατόν, περιττούς υψηλούς τόνους.

Εξάλλου, η ίδια η Αμερικανική Επανάσταση αρχίζει από το μετριοπαθές σύνθημα «όχι φόρο χωρίς εκπροσώπηση» (no taxation without representation). Με αυτήν την απλή στη διατύπωση αλλά πυκνή σε νόημα φράση αρχίζει η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των πρώτων δεκατριών αποικιών, που αρνούνται να καταβάλουν πρόσθετους φόρους στη Μεγάλη Βρετανία.

Κι αυτά οι δεκατρείς αποικίες γίνονται οι πρώτες δεκατρείς πολιτείες της αμερικανικής ομοσπονδιακής ένωσης, που συνυπογράφουν, σαν σήμερα, την Διακήρυξη Ανεξαρτησίας στο όνομα των δικαιωμάτων που έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή και την ελευθερία, χωρίς να έχει αναγκαστικά προγόνους με περούκες και γονείς με «αριστοκρατική» συμμετρία χαρακτηριστικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr