Υπό την επίβλεψη του Πούτιν πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Υπό την επίβλεψη του Πούτιν πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ. Τα αεροσκάφη Tu-95MS χρησιμοποιήθηκαν για την εκτόξευση πυραύλων κρουζ από αέρος. Παράλληλα, ο πύραυλος ICBM Yars (από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ) και ο βαλλιστικός πύραυλος Sineva (από τη Θάλασσα του Μπάρεντς) εκτοξεύθηκαν στο πεδίο δοκιμών Kura στην Καμτσάτκα.

«Τα καθήκοντα που προβλέπονταν κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής ολοκληρώθηκαν πλήρως, όλοι οι πύραυλοι έφτασαν στους στόχους τους, επιβεβαιώνοντας τα καθορισμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ελέγχθηκε το επίπεδο ετοιμότητας των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου και οι δεξιότητες της ηγεσίας και του επιχειρησιακού προσωπικού.

Όπως τονίστηκε από το υπουργείο Άμυνας, οι ασκήσεις αυτές είχαν προγραμματιστεί νωρίτερα για να ελεγχθεί η ετοιμότητα των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου, των πληρωμάτων εκτοξεύσεων, των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων και των πυραυλοφόρων, καθώς και η αξιοπιστία των όπλων των στρατηγικών πυρηνικών και μη πυρηνικών δυνάμεων.

Πηγή: pagenews.gr