Αφήστε τη Ρις Γουίδερσπουν και την Γκέιλ Κινγκ να σας εμπνεύσουν.

Η Reese Witherspoon και η American TV Personality Gayle King είναι ίσως οι πιο εξέχουσες γυναίκες στις βιομηχανίες τους. Αυτή την εβδομάδα το InStyle έβαλε τους δύο πρωτοπόρους στο ίδιο δωμάτιο για μια συνέντευξη που τροφοδοτείται από διασημότητες. Το αποτέλεσμα? Μια συζήτηση για την ενδυνάμωση των γυναικών. Έρχεται αφού η βραβευμένη ηθοποιός εμφανίστηκε πρόσφατα στη δεύτερη σεζόν του Morning Wars, μιας σειράς Apple TV+ που περιηγείται στο κίνημα #MeToo (και τα επακόλουθά του) στην τηλεοπτική βιομηχανία.

Ρις Γουίδερσπουν

Φωτογραφία – Taste of Country

 Οι γυναίκες μιλούσαν για προκαταλήψεις λόγω φύλου και την υπόθεση ότι οι γυναίκες δεν πρέπει ή δεν καταλαβαίνουν τις επιχειρηματικές συμφωνίες

Η Witherspoon υπηρετεί ως εκτελεστικός παραγωγός στη διάσημη σειρά, αλλά όπως συζήτησε με την King, δεν ήταν εύκολο να ξεπεράσεις μια βιομηχανία που συνήθως κυριαρχείται από άνδρες. Οι γυναίκες μιλούσαν για προκαταλήψεις λόγω φύλου και την υπόθεση ότι οι γυναίκες δεν πρέπει ή δεν καταλαβαίνουν τις επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η  Γουίδερσπουν είπε στην Κινγκ. «Οι άνθρωποι δεν τους μιλάνε για χρήματα ή συμφωνίες. λένε, “Ω, μην ανησυχείς γι’ αυτό, το έχουμε”. Το να μην δίνεις σε κάποιον πληροφορίες είναι μια μορφή ελέγχου. Έτσι, σε ένα ορισμένο σημείο της καριέρας μου, κάπως πήρα πίσω τα ηνία. Τελικά σήκωσα το τηλέφωνο και είπα: «Δεν είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το ένα μέρος της συμφωνίας μου» και ο ατζέντης μου είπε: «Λοιπόν, ας το αλλάξουμε».

Το 2016 η Witherspoon ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Hello Sunshine, η οποία έφερε το Morning Wars και το Big Little Lies στη μικρή οθόνη. Μόλις φέτος η ηθοποιός το πούλησε για 900 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (ή λίγο περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια AUD). Σύμφωνα με την Witherspoon, οι διαπραγματεύσεις κράτησαν δύο μήνες, αλλά θυμήθηκε ότι έκλαψε όταν έλαβε την επιταγή.

Ρις Γουίδερσπουν

Φωτογραφία – Dreamstime

«Σκέφτηκα όλες τις γυναίκες που δεν είχαν αυτές τις ευκαιρίες και απλώς αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που βρίσκομαι σε έναν δρόμο»

“Εκλαψα. Έκλαψα, σκέφτηκα τη γιαγιά μου και έκλαψα περισσότερο», είπε. «Σκέφτηκα όλες τις γυναίκες που δεν είχαν αυτές τις ευκαιρίες και απλώς αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που βρίσκομαι σε έναν δρόμο που δημιούργησαν άλλες γυναίκες για μένα. [Αρχίζει να κλαίει] Συγγνώμη.”

Μιλώντας για την ενδυνάμωση των γυναικών στις επιχειρήσεις, η 45χρονη αργότερα πρόσθεσε: «Ας είμαστε ξεκάθαροι: Μέχρι αρκετά πρόσφατα, κανείς δεν άκουγε τι έλεγε μια γυναίκα, και μετά με την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι γυναίκες έχουν μια φωνή που είναι αναμφισβήτητο… Καταναλώνουν επίσης πολύ περισσότερα μέσα από τους άνδρες. Όταν μιλάτε για την επιχείρησή μου, είναι λογικό να απευθύνομαι μόνο σε ένα κοινό που καταναλώνει περισσότερο από οποιονδήποτε, σωστά; Τα οικονομικά είναι τόσο εμπειρικά που δεν μπορείς να μην ακούς πια τις γυναίκες. Φτάνει πια.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr