Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του AKP ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία «ήταν μόνο η αρχή και ότι θα ξεκινήσει μια επιχείρηση χερσαίων δυνάμεων εκεί την κατάλληλη στιγμή».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Τουρκία είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να διασφαλίσει τα νότια σύνορά της και οι επιχειρήσεις της θα διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα τόσο της Συρίας όσο και του Ιράκ», όπου διεξάγει επίσης επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών.

«Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να φροντίζει τα δικά της προβλήματα στη βόρεια Συρία», πρόσθεσε ο Ερντογάν, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας συνεχίζουν τη μεγάλη αεροπορική επιχείρηση.

«Το μήνυμά μας σε όσους προσπαθούν ακόμη να γονατίσουν την Τουρκία με ύπουλες μεθόδους είναι ξεκάθαρο: Δεν θα τα καταφέρετε», είπε ο Ερντογάν.

Aκάρ: Έχουμε χτυπήσει σχεδόν 500 στόχους σε Ιράκ και Συρία

Σχεδόν 500 στόχοι έχουν πληγεί από την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία από την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«471 στόχοι έχουν πληγεί και 254 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής» στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον θέσεων Κούρδων μαχητών, εξήγησε ο Ακάρ.

Η Τουρκία εξαπέλυσε την Κυριακή την επιχείρηση «Γαμψό ξίφος», μια σειρά αεροπορικών επιδρομών και πυρών του πυροβολικού εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Άγκυρα κατηγορεί το PKK και τις YPG ότι ευθύνονται για τη βομβιστική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81. Οι οργανώσεις αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τα πλήγματα αυτά έχουν σκοτωθεί περίπου 40 άνθρωποι.

Πηγή: pagenews.gr