Η ετυμηγορία αναμενόταν από τους Τούρκους πολίτες για την υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε καθολική πολιτική απαγόρευση για τον Ιμάμομογλου, εάν κριθεί βέβαια ένοχος και αν αποτύχει οποιαδήποτε έφεση.

Το τουρκικό δικαστήριο αναβάλλει την υπόθεση εναντίον του κορυφαίου αντιπάλου του Ερντογάν για τον Νοέμβριο. Τουρκικό δικαστήριο ανέβαλε για τον Νοέμβριο την ακρόαση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρεμ Ιμάμογλου, δημοφιλούς αντιπάλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, αφού οι συγκεντρώσεις κοντά στο δικαστήριο απαγορεύτηκαν υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση την Τετάρτη, δήλωσε το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Η ετυμηγορία αναμενόταν από τους Τούρκους πολίτες για την υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε καθολική πολιτική απαγόρευση για τον Ιμάμομογλου, εάν κριθεί βέβαια ένοχος και αν αποτύχει οποιαδήποτε έφεση.

Ο Ιμάμογλου, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα ήταν ισχυρός πιθανός αμφισβητίας του Ερντογάν στις εθνικές εκλογές του επόμενου έτους, κατηγορείται για προσβολή δημοσίων αξιωματούχων σε μια ομιλία που έκανε σχετικά με την επανάληψη των δημαρχιακών εκλογών του 2019 που κέρδισε.

Η υπόθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική απαγόρευση για τον Imamoglu, εάν κριθεί ένοχος. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για τις 11 Νοεμβρίου, αφού είχε ήδη αναβληθεί τον Ιούνιο.

Όλοι οι κύριοι δρόμοι προς το δικαστήριο έκλεισαν από εκατοντάδες αστυνομικούς και εκατοντάδες ακόμη άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της ανατολικής Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters.

Το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη ανέφερε ότι απαγόρευσε τις δηλώσεις Τύπου και τις πορείες για την προστασία της δημόσιας τάξης, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι θα παρουσιαστούν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Imamoglu, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019 προκαλώντας ανατροπές και προβληματισμούς στο κυβερνών Κόμμα AKP του Ερντογάν. Ο Κανάν Καφταντσίογλου, ο οποίος ηγείται του γραφείου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη, επέκρινε την απόφαση.

«Τι σημαίνει απαγόρευση εισόδου στο δικαστικό μέγαρο, μετά την υπόθεση… Μην φοβάστε, εμείς είμαστε ο λαός, έχουμε δίκιο και φυσικά θα νικήσουμε», είπε σε tweet.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr