Με διάγγελμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών ξεκινούν σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 οι εορτασμοί στα κατεχόμενα για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ και στο μνημείο της ΤΜΤ, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του μνημείου του Ραούφ Ντενκτάς.

Αύριο Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, αναμένεται στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα φθάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 11 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιουκ, ενώ κατόπιν ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα μεταβεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Όλα αυτά λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε δυο νέα οπλικά συστήματα. Πρόκειται για το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «Καρακουλάκ», όπως και το αεροπορικό οπλικό σύστημα Korkut, που παραδόθηκαν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε αναλυτικά στη ραγδαία ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά –για την Τουρκία– στοιχεία.

Όπως είπε, μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, ξεκίνησαν περίπου 350 νέα πρότζεκτ και ο αριθμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έχει φτάσει τις 1.500. Πέντε εταιρείες βρίσκονται στην λίστα των 100 κορυφαίων αμυντικών εταιρειών στον κόσμο κι ο τζίρος του τομέα έχει φτάσει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τουρκία συγκαταλέγεται, συνέχισε, μεταξύ των 10 χωρών που έχουν σχεδιάσει το δικό τους πολεμικό πλοίο και ανάμεσα στις κορυφαίες 3 ή 4 χώρες στον κόσμο στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το ψευδοκράτος σε ρυθμούς Ερντογάν

Λόγω των εορτασμών και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου την Κυριακή, θα κλείσουν ορισμένοι δρόμοι στην κατεχόμενη Λευκωσία από τις 09.30 το πρωί. Επίσης, το αεροδρόμιο των κατεχομένων θα εξυπηρετήσει μόνο το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, κατά την διάρκεια της άφιξης και της αναχώρησής του και ουδεμία άλλη πτήση.

Εν τω μεταξύ, στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες στο Βαρώσι ενόψει της άφιξης του Τούρκου Προέδρου σε λίγες ώρες. Ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου ανήγγειλε την άφιξή του στα κατεχόμενα μέσω Twitter αναρτώντας και φωτογραφίες. Γράφει ότι έφτασε στα κατεχόμενα για τις προετοιμασίες για την επίσκεψη Ερντογάν και για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 37η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr