Ρέγκλινγκ στο Φόρουμ των Δελφών: Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκτίμησε πως η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη σε όλη την Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε από το φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. «Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Η δομή του είναι καλύτερη από των άλλων χωρών» ενώ εξήγησε πως η μέση ωριμότητα του ελληνικού χρέους είναι 20 ετών, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση φθάνει τα 8-9 χρόνια, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται και τα επιτόκια.

Ο κ. Regling χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος ως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την ανάπτυξη των επόμενων ετών, επισήμανε όμως ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί από την κυβέρνηση προσεκτική δημοσιονομική πολιτική, με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκτίμησε πως η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη σε όλη την Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά δεν θα περάσει σε αρνητικό πρόσημο, γιατί η οικονομία έλαβε μεγάλη ώθηση από την προηγούμενη χρονιά, ενώ και οι αυξημένες αποταμιεύσεις των νοικοκυριών μπορούν να στηρίξουν την ιδιωτική κατανάλωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr