Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, ανέφερε τη Μεγάλη Τρίτη η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, ανέφερε τη Μεγάλη Τρίτη η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Η απελευθέρωση έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από εκείνη του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος και αυτός αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου η βελγική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την παράταση της προφυλάκισης του Μαρκ Ταραμπέλα κατά ένα μήνα.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα κατηγορείται στο πλαίσιο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο κύκλωμα διαφθοράς.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλλα» αναφέρει η ανακοίνωση της πλευράς του ευρωβουλευτή προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση των αρχών εάν χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες. Παράλληλα, επισημαίνεται από την πλευρά του ότι «ισχυριζόταν πάντα ότι είναι αθώος», καθώς και ότι «δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκτιμά ότι η απόφαση για να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Μαρκ Ταραμπέλλα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή η ακρόαση της οποίας θα λάβει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, σύμφωνα με την βελγική Le Soir.

Ο Παντσέρι που έχει χαρακτηριστεί ως «εγκέφαλος» του Qatargate βρίσκεται στη φυλακή από τις 9 Δεκεμβρίου και τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Εκτός φυλακής αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι βρίσκεται και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ενώ στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή.

Υπεθυμίζεται ότι οι βελγικές αρχές ανακάλυψαν περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμά του Παντσέρι. Στη συνέχεια, σύναψε συμφωνία με τις αρχές προκειμένου να λάβει μειωμένη ποινή για τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr