Αφέθηκαν ελεύθερες η κόρη και η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι

Αφέθηκαν ελεύθερες η κόρη και η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Συγκεκριμένα, οι Silva Panzeri και Maria Dolores Colleoni είναι ελεύθερες, μετά από απόφαση του εφετείου της Μπρέσια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Οι δικαστές συνεδρίασαν το πρωί και όπως σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος, η κίνηση του δικαστή Claise πάρθηκε κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και μεταμέλειας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

Η αποφυλάκιση των δύο γυναικών ήταν δεδομένη από χθες για τους Ιταλούς, αφού σε δημοσιεύματά τους ανέφεραν ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε, στις ανακρίσεις του, επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Κατάρ-γκέιτ, έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας.

Το Βέλγιο πλησιάζει στη νίκη του Κατάργκεϊτ

Έχει το μικροσκοπικό Βέλγιο ό,τι χρειάζεται για να καταδικάσει τους φερόμενους δράστες ενός εκτεταμένου σκανδάλου διαφθοράς που κατακλύζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Αυτή η ερώτηση κρέμεται πάνω από συνομιλίες στους διαδρόμους των Βρυξελλών μετά την εμφάνιση των λεγόμενων καταγγελιών του Κατάργκεϊτ τον Δεκέμβριο. Όμως την περασμένη εβδομάδα, οι Βέλγοι εισαγγελείς έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη. Ο πρώην Ιταλός βουλευτής της ΕΕ Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ένας από τους τέσσερις υπόπτους που κρατούνται επί του παρόντος στην έρευνα, την περασμένη Τρίτη σύναψε συμφωνία με τους Βέλγους εισαγγελείς για την ανταλλαγή πληροφοριών για μείωση της ποινής.

Η συμφωνία του Πνατσέρι να συνεργαστεί με τις αρχές είναι μια μεγάλη ώθηση — όχι μόνο για την έρευνα, αλλά και για τους Βέλγους που εμπλέκονται, οι οποίοι έχουν πολλά να το κάνουν.

Πηγή: pagenews.gr