Δέκα εκλεγμένοι ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα

Δέκα εκλεγμένοι ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Βελγίου. Πιο αναλυτικά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι 10 ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D) έστειλαν επιστολή στις 13 Φεβρουαρίου απευθυνόμενοι στην πρόεδρο του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Με την επιστολή τους αυτή, οι ευρωβουλευτές θέλησαν να καταγγείλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες η πρώην συνάδελφός τους, Εύα Καϊλή, κρατείται προληπτικά στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Qatargate.

«Η πρόεδρος έλαβε μια επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι αιρετοί και οι ευρω-ομάδες να κοινοποιούν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Αυτές οι επιστολές δεν είναι δημόσιες» αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και σημείωσε: «Η πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές αρχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», την επιστολή αυτή υπογράφουν 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας. Κάτι που, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι η φύση του αρχείου επηρεάζει ουσιαστικά άτομα κοντά ή μέσα στο S&D και ιταλικής υπηκοότητας.

«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D αλλά για ατομική πρωτοβουλία ευρωβουλευτών» διευκρινίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της πολιτικής ομάδας, αναφερόμενος στους υπογράφοντες.

Πηγή: pagenews.gr