Πυρκαγιά στη Θάσο: Την πόρτα του ανακριτή Καβάλας θα διαβεί σήμερα [17/8] ο 65χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό, μιας και είναι είναι ο ύποπτος για την τεράστια πυρκαγιά που υπήρξε πριν από λίγες μέρες στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο

Την πόρτα του ανακριτή Καβάλας θα διαβεί σήμερα [17/8] ο 65χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό, μιας και είναι είναι ο ύποπτος για την τεράστια πυρκαγιά που υπήρξε πριν από λίγες μέρες στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο, καίγοντας πολλές χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Σε βάρος του 65χρονου άνδρα από την Θάσο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας του απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Επίσης, ο κατηγορούμενος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία για τα εύφλεκτα υλικά που βρέθηκαν στην κατοχή του μετά από έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο χιλίων ευρώ.

Πυροσβεστική Υπηρεσία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Δωδεκάνησα, Χανιά, Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία, Κύθηρα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Δωδεκάνησα, Χανιά και Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr