Πυρκαγιά στη Θάσο: Στην εισαγγελία της Καβάλας, για να απολογηθεί, αναμένεται να μεταβεί ο  ο 65χρονος, που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης [16/8] στη Θάσο ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Σκάλα Ποταμιάς

Στην εισαγγελία της Καβάλας, για να απολογηθεί, αναμένεται να μεταβεί ο  ο 65χρονος, που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης [16/8] στη Θάσο ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Σκάλα Ποταμιάς καίγοντας ορεινή δασική έκταση.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα εντοπίστηκαν φωτοβολίδες και εύφλεκτο υλικό.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να του απαγγείλει κατηγορίες σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει συνταχθεί από τις πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Πρέπει να τονιστεί ότι λίγα 24ωρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς είχε ενεργοποιηθεί στο νησί της Θάσου Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ είχε μεταβεί από την Αθήνα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr