Δίκη Ψευτογιατρού: «Πού τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο, μου φώναζε ο γιατρός στο Παίδων» – Τι κατέθεσε πατέρας 14χρονης καρκινοπαθούς

«Πού τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο;» μου φώναζε ο γιατρός του «Αγλαΐα Κυριακού» όταν μίλησε με τον ψευτογιατρό στο τηλέφωνο, κατέθεσε στο ΜΟΔ ο πατέρας της 14χρονης καρκινοπαθούς που πέθανε από την «πρωτοποριακή θεραπεία» του 48χρονου. 

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο πως απελπισμένοι από την ασθένεια του κοριτσιού, πίστεψαν στις υποσχέσεις του «διακεκριμένου ογκολόγου» που εκμεταλλεύτηκε την αγωνία και την αγάπη για το παιδί τους: «Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν έγκριση» ανέφερε ο πατέρας.

Οικονομική εκμετάλλευση και εξαπάτηση

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο «Dr Kontos» τους απέσπασε ποσό 19.500 ευρώ, χρήματα που όπως τους έλεγε αφορούσαν μόνο τα «πρωτοποριακά φάρμακα του». Τα χρήματα, κατέθεσε ο μάρτυρας, τα ζητούσε μέσω επιταγών σε εντολή «εμού του ίδιου».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πατέρας του κοριτσιού είπε: «Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδίωξή του, να μην πάει στο νοσοκομείο γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό. Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή μαζί του ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε με τον Κόντο και κλείνοντας το τηλέφωνο μου λέει φωνάζοντας: “Που τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;”».

Ο πατέρας της 14χρονης, όπως νωρίτερα και η μητέρα του κοριτσιού, είπε στο δικαστήριο ότι στην αρχή της «θεραπείας» του δήθεν κορυφαίου ογκολόγου, η ασθενής έδειξε σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που τους ενθουσίασε πείθοντας τους ότι είχαν βρει τον κατάλληλο γιατρό για το παιδί τους. Ανέφερε μάλιστα ο μάρτυρας πως ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων τους είχε πει πως εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας που νοσηλευόταν ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημα του.

Η 14χρονη και το 16χρονο αγόρι, οι καταθέσεις των γονιών του οποίου προηγήθηκαν στο δικαστήριο, είναι τα νεαρότερα θύματα που κατέληξαν εν μέσω των «θεραπειών» του ψευτογιατρού, ο οποίος δικάζεται με άλλους 16 κατηγορούμενους, γιατρούς, κλινικάρχες κά, για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr