Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές, καθώς προετοιμάζονται “κορωνο-ρεβεγιόν” την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε σπίτια και πλατείες

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές, καθώς ο κόσμος αναζητά εναλλακτικές λύσεις μετά και το κλείσιμο των μαγαζιών στις  02.00 τη νύχτα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ιδιαίτερα στην Αττική, αλλά και στην Περιφέρεια, αυξήθηκε η ζήτηση των AirBnB και η πληρότητα φτάνει σχεδόν στο 100%! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του MEGA.

Παρά το γεγονός πως επισήμως η εταιρία AirBnB, απαγορεύει πλέον τα πάρτι, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δηλώνουν πως είναι δύσκολο να ελέγξουν τον λόγο για τον οποίο νοικιάζονται τα σπίτια τους από ιδιώτες.

Υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες

Η νέα ΚΥΑ με τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κορωνο-πάρτι που μπορεί να λειτουργήσουν καταστροφικά τα επόμενα 24ωρα, δηλαδή την Παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προσπαθούν με διάφορες δικλείδες να διασφαλίσουν πριν από την ενοικίαση ότι δεν πρόκειται να γίνουν πάρτι με δυνατή μουσική μέχρι πρωίας. Kατά το παρελθόν άλλωστε έχουν καταγγείλει οι ίδιοι πάρτι στα διαμερίσματά τους.

Πάντως, οι πλατφόρμες δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους διαχειριστές να απορρίπτουν αιτήματα από πελάτες όταν υπάρχει η υπόνοια διοργάνωσης πάρτι.

Προσκαλούν σε κορωνο-πάρτι σε βίλες και πλατείες

Από εκεί και πέρα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσω των social media έχουν ήδη «ανέβει» βίντεο με προσκλήσεις νεαρών όχι μόνο σε ιδιωτικά πάρτι, την Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά και σε δημόσιες συγκεντρώσεις σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους για το βράδυ της παραμονής.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του OPEN, έχουν ήδη προγραμματιστεί πάρτι σε ιδιωτικές βίλες και πλατείες. Οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει, καθώς έχουν προμηθευτεί αλκοόλ και ηχεία για να μπορέσουν να διοργανώσουν τα απαραίτητα πάρτι.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, Λάμπρος Παλαντζάς, σε δηλώσεις του στο MEGA, τόνισε πως έχουν κοινοποιήσει τις αποφάσεις τις Κυβέρνησης αναφορικά με το πρόστιμο των 50.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο OPEN ο Πρόεδρος συλλόγου διαχειριστών ακινήτων, Ανδρέας Χίου, τόνισε «είναι δύσκολο να ελέγξει κάποιος την κράτηση. Όταν θα γίνει η κράτηση, εμείς βλέπουμε απλά ένα όνομα δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει από πίσω.

Υπάρχει αρκετή ζήτηση για μία ημέρα…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr