Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε μία μισή συγγνώμη, σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα» και ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φάσκουν και αντιφάσκουν.

Το πρωί της Κυριακής ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, παραχώρησε ομιλία στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Αν ο κύριος λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ ήταν η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε για τους δικούς του λόγους τακτικισμού ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή η διαδικασία θα είχε το ελάχιστο ενδιαφέρον, όμως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο γιατί υπάρχει ένα σημαντικότερο ζήτημα κι αυτό είναι η ακολουθία των αποτυχιών της κυβέρνησης της ΝΔ που εδώ και 2,5 χρόνια υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα», σημείωσε αρχικά.

Νίκος Ανδρουλάκης στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ: Εμείς θα είμαστε το αύριο που χρειάζεται ο τόπος

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε μία μισή συγγνώμη, σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα» και ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φάσκουν και αντιφάσκουν.

«Η χώρα χρειάζεται όραμα και όχι διαχειριστές. Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής. Χρειάζεται μια νέα σελίδα για τον τόπο με μια νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις παθογένειες. Εμείς θα είμαστε το αύριο που χρειάζεται ο τόπος», είπε αναλύοντας τις θέσεις και τη γραμμή του κόμματος.
Ανδρουλάκης στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ: Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής – Αποτυχία του επιτελικού κράτους σε όλους τους τομείς

Βρέθηκε λύση για το ΚΙΝΑΛ -Στις 8 το πρωί της Κυριακής μίλησε ο Ανδρουλάκης στην ΚΟ

Ο ίδιος τόνισε πως η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα. Άλλο πράγμα είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη κι άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας ομάδας στελεχών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση καθώς ανέφερε ότι στη πρόσφατη κακοκαιρία φάνηκε η ανεπάρκεια της. «Το επιτελικό κράτος δεν λειτούργησε. Όπως πέρσι με τη Μήδεια και το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Λάθος που επαναλαμβάνεται παύει να είναι λάθος », είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε θύμιζε ο κρατικός μηχανισμός», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα υποστήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ επεσήμανε πώς με την οικονομική της πολιτική εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι ανισότητες εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τη κοκορομαχία τους ενώ τους κατηγόρησε επιδιώκουν να συνεχιστεί το δικομματικό παιχνίδι της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

«Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση μας δείχνουν ότι ο άξονας του πολιτικού σκηνικού σκηνικού που διαμορφώθηκε το 2012 μετατοπίζεται προς όφελος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική πρακτική και παλαιοκομματικό παιχνίδι τη χθεσινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής να μην συνεδριάσει η Κ.Ο. του κόμματος καθώς εξελίσσεται η συζήτηση στην Ολομέλεια να αποτέλεσμα να γίνει σήμερα το πρωί. «Αυτές οι ενέργειες συσπειρώνουν το κόσμο της Δημοκρατική παράταξης», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr