Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ σε δύο σούπερ μάρκετ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ σε δύο σούπερ μάρκετ επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης, μια και παρατηρήθηκε μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους από τους ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ, επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα 86.340 ευρώ στη μία και 34.000 ευρώ στη δεύτερη, διότι σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Επισημαίνεται ότι η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων, στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr