Αρχική Πολιτική Προκλητικός Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για “επεκτατισμό” και την επινόηση του όρου...

Προκλητικός Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για “επεκτατισμό” και την επινόηση του όρου νεο-οθωμανισμός

42
0

Τη ώρα που εμείς προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις κάποιοι γνωστοί Έλληνες πολικοί οι όποιοι είναι γνωστοί για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα για την «Μεγάλη Ιδέα» επινόησαν και κάνουν λόγο για “ΝέοΟθωμανισμό”

Στην γνωστή ρητορική μετά από ένα σύντομο διάλειμμα επέστρεψε ο Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στην επίσημη τελετή έναρξης της Έκθεσης Άμυνας, Αεροδιαστημικής και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO, στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ακολουθώντας το γνωστό μοτίβο των διαστρεβλώσεων, χαρακτήρισε την Ελλάδα «επεκτατική», λέγοντας ότι «απειλεί συνεχώς την Τουρκία».

Ο κ. Ακάρ δήλωσε ότι οι Έλληνες «επινόησαν» τον «νεοοθωμανισμό» και ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για την ειρήνη στην περιοχή.

«Παρ’ όλες τις προκλητικές ενέργειες και την ρητορική, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με την γειτονική μας χωρά την Ελλάδα και πάντα απλώνουμε το χέρι μας για την ειρήνη για την σταθερότητα της περιοχής μας. 

Την ώρα που εμείς προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις κάποιοι γνωστοί Έλληνες πολικοί οι όποιοι είναι γνωστοί για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα για την «Μεγάλη Ιδέα» επινόησαν και κάνουν λόγο για “ΝέοΟθωμανισμό”. Με αυτό τον τρόπο κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Ωστόσο, ο πραγματικός επεκτατικός είναι η ίδια η Ελλάδα, η οποία επεκτάθηκε 3 φορές σε 7 στάδια από την ίδρυσή της και μπήκε στη μύτη μας και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και συνέχισε:

«Παρά τις προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, τα μαθηματικά και είναι αποκομμένοι από τη λογική και το δίκαιο, υπο την υγεσία του προέδρου μας θα συνεχίσουμε για να γίνει το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα και για την δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου.

Ωστόσο, όσοι υπερηφανεύονται πως φέρνουν σε διεθνές επίπεδο τα μεταξύ μας προβλήματα και εκείνοι που πιστεύουν ότι θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια από κάποιους, πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα και κάποιες επιβολές στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, δεν θα το κάνουμε ποτέ!

Όπως έχει συμβεί και στην ιστορία, η Τουρκία είναι αποφασισμένη, και ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr