Προειδοποίηση ΠΟΥ: O Οργανισμός στο εβδομαδιαίο δελτίο του αναφέρει ότι το επίπεδο κινδύνου της μετάλλαξης Όμικρον παραμένει πολύ υψηλό.

Νέα προειδοποίηση από τον ΠΟΥ σχετικά με την κίνδυνο της Όμικρον παγκοσμίως. Ο Οργανισμός εκτιμά στο εβδομαδιαίο δελτίο του πως το επίπεδο του κινδύνου που εγείρει η παραλλαγή Ομικρον του SARS-CoV-2 παραμένει πολύ υψηλό

«Με βάση τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα επί του παρόντος, ο παγκόσμιος κίνδυνος που συνδέεται με την Ομικρον παραμένει πολύ υψηλός», τονίζει ο οργανισμός. «Καταγράφηκαν πάνω από 21 εκατομμύρια νέα κρούσματα (τις τελευταίες επτά ημέρες), ο υψηλότερος αριθμός σε εβδομαδιαία βάση που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας», εξηγεί.

ΠΟΥ: Καλεί σε υπογραφή μια παγκόσμιας συνθήκης για τις πανδημίες

Σχετικά με τον αριθμό των μολύνσεων

Ο οργανισμός διευκρινίζει πως ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, έναντι 20% κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης. Ο δείκτης επίπτωσης σε παγκόσμια κλίμακα αυξάνεται κατά «πιο αργό» τρόπο, σημειώνει.

Ο ΠΟΥ κάνει επίσης λόγο για 50.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, αριθμός που παρέμεινε σταθερός την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη.

Κυρίαρχη η Ομικρον

Η παραλλαγή Ομικρον παραμένει η κυρίαρχη σε παγκόσμια κλίμακα. Η επίπτωση της παραλλαγής Δέλτα βρίσκεται σε «συνεχή πτώση», ενώ οι παραλλαγές Αλφα, Βήτα και Γάμα κυκλοφορούν πλέον «πολύ λίγο». «Οι χώρες που γνώρισαν αύξηση των κρουσμάτων της Ομικρον τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021 είδαν ή αρχίζουν να βλέπουν μείωσή τους» το τρέχον διάστημα, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Η Ομικρον εντοπίστηκε στο 89,1% των δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν και εξετάστηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες. Τα στοιχεία που μεταφορτώθηκαν στην παγκόσμια βάση δεδομένων GISAID δείχνουν ακόμη ότι η παραλλαγή Δέλτα, που ήταν προηγουμένως η κυρίαρχη, δεν αντιπροσωπεύει πλέον παρά μόλις το 10,7% των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr