Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι η χειρότερη για την εξέλιξη της πανδημικής κρίσης στις ΗΠΑ σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι.

Το παγκόσμιο κύμα ενθουσιασμού μετά τα θετικά νέα για το εμβόλιο ανακόπτουν δηλώσεις κορυφαίων λοιμωξιολόγων οι οποίες στοχεύουν στη διατήρηση της συνεπούς στάσης και στην αποφυγή των πολυπληθών συγκεντρώσεων. «Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως τους θανάτους, καθώς στην περίοδο των γιορτών θα παρατηρηθεί σημαντική διασπορά της νόσου», το νέο μήνυμα του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

«Για πολλές εβδομάδες δεν θα δούμε μείωση στους θανάτους», δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN. Εστιάζοντας στην περίοδο των Χριστουγέννων, τόνισε ότι αποτελεί πρόκληση καθώς αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό εξαιτίας των συγκεντρώσεων. Χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την περίοδο των γιορτών, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ημέρα των Ευχαριστιών, μετά από την οποία ο απολογισμός των θυμάτων στις ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καταγράφουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό μολύνσεων, εν αναμονή των πρώτων μαζικών εμβολιασμών, που έχουν ήδη αρχίσει στη Ρωσία και προβλέπεται να ξεκινήσουν αύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ΗΠΑ, η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως από την πανδημία σε απόλυτους αριθμούς (πάνω από 282.000 νεκροί), κατέγραψαν χθες Κυριακή κάπου 181.000 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και 1.110 θανάτους ασθενών με την COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Εδώ και δύο εβδομάδες, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα ξεπερνά συχνά τους 2.000, όπως την άνοιξη, όταν η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της, και ξεπέρασαν πριν από πέντε ημέρες τους 2.900.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr