Πρόεδρος Βουλής: Στιγματίζω τον βουλευτή Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς

Θυελλώδης συνεδρίαση της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, όπου κυριάρχησε η αντιπαράθεση για την πανδημία με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, αποκαλώντας δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα,  ο οποίος επέβαλε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, την ποινή της μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά με βάση το άρθρο 80.

Την ώρα της ανακοίνωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε, ώστε να έχει το δικαίωμα απολογίας, ωστόσο νωρίτερα είχε αρνηθεί να ανακαλέσει τα όσα είχε πει.

Ο κ.Τασούλας κλείνοντας την παρέμβασή του κατέληξε «στιγματίζω τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς»

Οι αντιδράσεις

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας ότι όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις. «Όσοι συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών και συγκλονιζόμαστε γι αυτό που συμβαίνει στη χώρα και ασκούμε συγκεκριμένη έντονη κριτική. Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα χωρίς να πάρουμε απαντήσεις. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις για πολιτικές ευθύνες ανοίγει ο δρόμος για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες… Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μια άστοχη φράση κάντε το» είπε.

Για κρεσέντο λαϊκισμού μίλησε ο Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ ενώ σε ευθεία καταδίκη των εκφράσεων Κουρουμπλή προέβη η Νάντια Γιαννακοπούλου του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης η πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι δεν καταφεύγει σε ύβρεις όσο οργισμένοι κι αν νιώθουν με την κυβερνητική πολιτική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr