Ο Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε με 187 ψήφους σε προανακριτική επιτροπή. Τα αδικήματα είναι η παράβαση καθήκοντος και η δωροληψία. Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε μεγάλη ένταση σήμερα στη Βουλή, ενώ ακούστηκαν βαριές εκφράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016.

Προανακριτική Παππάς

Τα μέλη της επιτροπής

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης 7 Απριλίου προγραμματίστηκε η εκκίνηση των εργασιών της Προανακριτκής Επιτροπής για τη διερεύνηση πιθανών αξιόποινων πράξεων του Νίκου Παππά κατά τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα γίνει η εκλογή του Προεδρείου, χωρίς να αποκλείεται μία πρώτη συζήτηση για τη λίστα μαρτύρων που θα κληθούν για την υπόθεση. Η Επιτροπή πάντως συγκροτήθηκε ήδη σε Σώμα και τα 18 πρόσωπα που θα την απαρτίζουν είναι τα εξής:

  • Από τη Νέα Δημοκρατία:  Κελέτσης Σταύρος,  Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα, Μαρκόπουλος Δημήτριος, Μπαρτζώκας Αναστάσιος,  Νικολακόπουλος Ανδρέας, Παπακώστα – Παλιούρα Αικατερίνη, Πλεύρης Αθανάσιος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Τσιγκρής Άγγελος Χιονίδης Σάββας
  • Από τον ΣΥΡΙΖΑ:  Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος, Πολάκης Παύλος, Τζάκρη Θεοδώρα, Τζανακόπουλος Δημήτριος, Χατζηγιαννάκης Μιλιτιάδης
  • Από το Κίνημα Αλλαγής: Κεγκέρογλου Βασίλειος
  • Από το ΚΚΕ: Καραθανασόπουλος Νικόλαος
  • Από την Ελληνική Λύση: Βιλιάρδος Βασίλειος

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει ορίσει εκπρόσωπο, καθώς αρνήθηκε να συμμετάσχει στην Επιτροπή, επιμένοντας σε ειδικό ανεξάρτητο σώμα ελέγχου

Η πρόταση της Κυβέρνησης για την προανακριτική

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρότειναν τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών») σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

  • Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και
  • Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Ο Νίκος Παππάς για την προανακριτική

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς, «είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή την διάτρητη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτοντας πως «έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στις ιδέες μου και την παράταξη που έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ».

Αναφερόμενος στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών το 2016 σημείωσε ότι αποτελεί το νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο λειτουργούν ακόμη και τώρα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Επίσης τόνισε ότι πρόκειται για «μία διαδικασία κατά την οποία το δημόσιο δεν δαπάνησε λεφτά, εισέπραξε λεφτά». «Λεφτά που είχατε συστηματικά αρνηθεί να εισπράξετε», είπε απευθυνόμενος στην Νέα Δημοκρατία

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr