Την ώρα που η Ρωσία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης», ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν στέλνει τελεσίγραφο στον Πούτιν

Την ώρα που η Ρωσία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης», ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν στέλνει τελεσίγραφο στον Πούτιν: «Εάν μέχρι το τέλος της Παρέλασης της Νίκης δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τα πυρομαχικά για τους Βάγκνερ, θα δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια για την άθλια κατάσταση στο μέτωπο» τονίζει σε βίντεο που δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Παράλληλα, ο αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης-εταιρείας Wagner, κατηγόρησε τους στρατιώτες του τακτικού στρατού της Ρωσίας ότι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στο Μπαχμούτ, επίκεντρο εδώ και μήνες των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, και κατηγόρησε το ρωσικό Κράτος ότι είναι ανίκανο να υπερασπισθεί την Ρωσία.

«Σήμερα, η μία από τις μονάδες του υπουργείου Αμυνας εγκατέλειψε μία από τις πτέρυγες του μετώπου. Εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, το έβαλαν στα πόδια», κατήγγειλε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, που βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία.

«Γιατί το Κράτος δεν καταφέρνει να υπερασπισθεί την χώρα;», αναρωτιέται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, την ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέμενε κατά την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία ότι «το μέλλον» της Ρωσίας «εξαρτάται» από τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία.

«Αυτήν την στιγμή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το στρατιωτικό σας καθήκον. Η ασφάλεια της χώρας εξαρτάται σήμερα από εσάς, το μέλλον της χώρας μας, του λαού μας εξαρτάται από εσάς», είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην παρέλαση.

«Η Ημέρα της Νίκης είναι η νίκη των προγόνων μας. Δεν αξίζαμε ούτε ένα κομματάκι αυτής της νίκης (…) Υπάρχει ένα έγκλημα που ονομάζεται “καταστροφή του ρωσικού λαού” (…) Και αυτό εδώ δεν είναι παρά μια μικρή ομάδα», είπε αναφερόμενος στην ρωσική στρατιωτική ηγεσία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης της Wagner ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τους άνδρες του από το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου, αν το ρωσικό στρατιωτικό επιτελείο δεν του στείλει τα πυρομαχικά που ζητά. Την Κυριακή, δήλωσε ότι «έλαβε την υπόσχεση» της αποστολής των αναγκαίων προμηθειών, υπονοώντας ότι η Wagner δεν θα αποχωρήσει άμεσα από το Μπαχμούτ.

Σήμερα, επανέλαβε ότι θα ξεκινήσει την απόσυρση των δυνάμεων, απουσία προμηθειών: ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η Wagner δεν έχει λάβει παρά το 10% των πυρομαχικών που έχει ζητήσει.

«Δεν θα φύγουμε από το Μπαχμούτ, θα παραμείνουμε μερικές μέρες ακόμα, θα πολεμήσουμε παρά ταύτα, θα τα βολέψουμε», είπε παρατείνοντας για λίγες ημέρες το τελεσίγραφό του.

Αν και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν επικρίνει την ρωσική στρατιωτική ιεραρχία εδώ και μήνες, χαρακτηρίζοντάς την «ανίκανη», οι λεκτικές του επιθέσεις έχουν οξυνθεί εδώ και πολλές ημέρες.

Σήμερα, ο Πριγκόζιν κατηγόρησε την ρωσική στρατιωτική ιεραρχία ότι επιδιώκει «να εξαπατήσει» τον Πούτιν ως προς την επίθεση στην Ουκρανία.

«Αν όλα αυτά γίνονται για να εξαπατηθεί ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, τότε, είτε αυτός ο αρχηγός θα σας σκίσει τον κ…, είτε ο ρωσικός λαός, που θα είναι οργισμένος αν ο πόλεμος χαθεί», δήλωσε πολύ παραστατικά ο Πριγκόζιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr