Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με επανάσταση παρόμοια με εκείνη του 1917 και να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτός και αν η ελίτ σοβαρευτεί ως προς τη διεξαγωγή του πολέμου.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 έχει προκαλέσει μία από τις πιο θανατηφόρες ευρωπαϊκές συγκρούσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

«Προετοιμαστείτε για επίπονο πόλεμο»

Η Ουκρανία προετοιμάζει αντεπίθεση με στόχο να ωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα πίσω στα σύνορα, όπως αυτά ήταν πριν από το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, δήλωσε ο Πριγκόζιν. Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να περικυκλώσει το Μπαχμούτ και να επιτεθεί στην Κριμαία, πρόσθεσε.

«Το πιο πιθανό από όλα, αυτό το σενάριο δεν θα είναι καλό για τη Ρωσία, οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε για επίπονο πόλεμο», δήλωσε σε συνέντευξη που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

«Είμαστε σε τέτοια κατάσταση που θα μπορούσαμε να χάσουμε τη Ρωσία γαμώτο – αυτό είναι το κύριο πρόβλημα… Πρέπει να επιβάλουμε στρατιωτικό νόμο», ανέφερε.

Ο Πριγκόζιν πρόσθεσε ότι διακατέχεται από την αγάπη για την πατρίδα και την υπηρεσία του Πούτιν. Χαρακτήρισε το παρατσούκλι «ο σεφ του Πούτιν» ανόητο, καθώς, όπως είπε δεν μπορεί να μαγειρέψει, και σχολίασε ότι το «ο χασάπης του Πούτιν» θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο.

Τα παιδιά των απλών Ρώσων χάνονται, ενώ η ελίτ «λιάζεται»

Η ελίτ της Ρωσίας, ανέφερε, προστάτευσε τα δικά της παιδιά από το να πολεμήσουν στον πόλεμο, ενώ τα παιδιά των απλών Ρώσων χάθηκαν στο μέτωπο, μια κατάσταση που, όπως είπε, θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στη Ρωσία.

Αν οι απλοί Ρώσοι συνεχίσουν να παίρνουν πίσω τα παιδιά τους σε φέρετρα από ψευδάργυρο, ενώ τα παιδιά της ελίτ λιάζονται στο εξωτερικό, είπε, η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με αναταραχή στα πρότυπα των επαναστάσεων του 1917, οι οποίες αποτέλεσαν την απαρχή εμφυλίου πολέμου.

Πηγή: pagenews.gr