Για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν στοιχεία από τους παρόχους ενέργειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την καταβολή του Power Pass Ιουνίου με τις καταβολές να αναμένονται στο τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν στοιχεία από τους παρόχους ενέργειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Για να πάρετε τα χρήματα (συνολικά είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ) δεν θα χρειαστεί να γίνει νέα αίτηση από την πλευρά των δικαιούχων.

Ποιοι λογαριασμοί επιδοτούνται

  • Επιδοτούνται μόνο λογαριασμοί κυμαινόμενων τιμολογίων. Ως εκ τούτου, εάν δε βλέπετε κάποιο λογαριασμό σας, είναι πιθανό να μην έχει αποσταλεί από τον πάροχό σας, επειδή είναι λογαριασμός σταθερού τιμολογίου. Επίσης όσοι λογαριασμοί σταθερού τιμολογίου έχουν αποσταλεί, έχουν την ένδειξη “Σταθερό Τιμολόγιο” στην ανάλυσή τους, και, όπως αναφέρθηκε, δεν επιδοτούνται, ακόμη και αν περιέχουν ρήτρα αναπροσαρμογής.
  • Αποκλειστική βάση υπολογισμού των τελικών ποσών εκκαθάρισης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης αποτέλεσαν τα στοιχεία χρεώσεων που απέστειλαν οι Εταιρείες Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος βάσει των λογαριασμών που εξέδωσαν στο διάστημα 1/12/2021 έως 31/5/2022.
  • Σε περίπτωση που οι ωφελούμενοι διαπιστώνουν απόκλιση στοιχείων μεταξύ των λογαριασμών που έχουν λάβει από τους Παρόχους τους κατά το διάστημα που αφορά το Πρόγραμμα και των στοιχείων που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Αίτησής τους, θα πρέπει να επικοινωνούν με τους Παρόχους, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των στοιχείων που διαβιβάστηκαν.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Είστε δικαιούχος του Power Pass εφόσον:

  • είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό σας εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000€, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρίζετε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.
  • Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Power Pass.

Τα ποσά που δόθηκαν στην πρώτη μεγάλη πληρωμή αφορούσαν τους λογαριασμούς ρεύματος για τους μήνες από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr