Ο Ρώσος πρόεδρος είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του μιλώντας για “αυτοκάθαρση” της Ρωσίας, λίγο πριν τη σύλληψη του υποδιοικητή της ρωσικής εθνικής φρουράς, Ρομάν Γαβρίλοφ

Σε επιχείρηση εκκαθάρισης εντός του ρωσικού στρατού έχει επιδοθεί ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος είχε κάνει γνωστές τις διαθέσεις του από χθες, όταν μίλησε για “αυτοκάθαρση της Ρωσίας” από προδότες και μπάσταρδους.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB συνέλαβε τον υποδιοικητή της ρωσικής εθνικής φρουράς, Ρομάν Γαβρίλοφ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κρίστο Γκρόζεφ, ο οποίος επικαλείται τρεις ανεξάρτητες πηγές. Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γαβρίλοφ είχε επίσης εργαστεί στο παρελθόν στην FSO, την υπηρεσία ασφαλείας του Πούτιν.

«Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της σύλληψης. Σύμφωνα με μία πηγή, συνελήφθη για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών, που οδήγησε σε απώλεια ζωών. Την ίδια ώρα δύο άλλες πηγές αναφέρουν ότι έκανε σπάταλη χρήση καυσίμων (στην Ουκρανία)» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

«Αν και είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πού θα οδηγήσει η εκκαθάριση/ανακατάταξη στην κορυφή των Σιλοβίκων, ένα πράγμα είναι σαφές: ο Πούτιν αναγνωρίζει το βαθύ σκοτάδι στο οποίο βρίσκεται αυτή η επιχείρηση. Είναι τόσο βαθύ που αλλάζει επικεφαλής στη μέση του πολέμου – μια κακή πρακτική στη διάρκεια του πολέμο», καταλήγει ο Γκρόζεφ.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr