Η Μόσχα δεν είχε κατηγορήσει μέχρι στιγμής το Κίεβο για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Κυριακή την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε την ισχυρή έκρηξη που κατέστρεψε τη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία και την Κριμαία, περιγράφοντας την ως «τρομοκρατική πράξη».

“Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια που στοχεύει στην καταστροφή κρίσιμων μη στρατιωτικών υποδομών”, είπε ο Πούτιν σε βίντεο στο κανάλι Telegram του Κρεμλίνου.

«Αυτό επινοήθηκε, εκτελέστηκε και διατάχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες», είπε ο Πούτιν, στη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, ο οποίος παρουσίασε το πόρισμα των ερευνών για την έκρηξη.

Η Μόσχα δεν είχε κατηγορήσει μέχρι στιγμής το Κίεβο για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι

Η ζημιά στη γέφυρα, η οποία ήταν ένα επιβλητικό σύμβολο της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, προήλθε εν μέσω ήττων για τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και η γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων (12 μίλια) που συνδέει την περιοχή με το δίκτυο μεταφορών της άνοιξε με μεγάλη φανφάρα τέσσερα χρόνια αργότερα από τον Πούτιν.

Στο μεταξύ, συγκαλείται τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά από απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ζητήσει ήδη από την FSB να αυξήσει το επίπεδο φύλαξης σε κρίσιμες υποδομές, όπως στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ φαίνεται να επισπεύδει την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων στρατιωτών, προκειμένου να σταλούν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Πηγή: pagenews.gr