Πούτιν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε ένα αυστηρό μήνυμα προς τους περιφερειακούς αξιωματούχους για τις φωτιές στην Σιβηρία.

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Πούτιν προς τους αξιωματούχους σχετικά με τις φωτιές. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στους περιφερειακούς αξιωματούχους να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία και σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί αυτό που συνέβη πέρυσι την περίοδο των πυρκαγιών, όταν σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Σε σύνοδο που έγινε διαδικτυακά και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δηλώνει ότι οι πυρκαγιές προκαλούν σημαντικές υλικές ζημιές και δημιουργούν απειλή για τη ζωή, το περιβάλλον και την οικονομία.

“Συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν ξεσπάσει 4.000 δασικές πυρκαγιές σε περιοχή 2,7 εκατ. στρεμμάτων”

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η κατάσταση του περσινού έτους, όταν οι δασικές πυρκαγιές είχαν τη μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση των τελευταίων ετών”, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν ξεσπάσει 4.000 δασικές πυρκαγιές σε περιοχή 2,7 εκατ. στρεμμάτων”, έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτή του Λουξεμβούργου, γνωστοποίησε στον Πούτιν ο ασκών χρέη υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Τσούπριαν.

Η περίοδος των πυρκαγιών το 2021 ήταν η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Ρωσία, με 188 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης να καταστρέφονται από τις φωτιές, σύμφωνα με την Greenpeace Russia. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σιβηρία το Σάββατο καθώς εκατοντάδες κτίρια κάηκαν σε διάφορα χωριά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν τις προσπάθειες κατάσβεσής τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr