Επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν 

Επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του. Όπως υποστήριξε η Δύση κάνει τα πάντα για να κλιμακώσει την κατάσταση κατηγορώντας την πως παίζει ένα «επικίνδυνο, βρώμικο και αιματηρό παιχνίδι», τόνισε ωστόσο πως αρχίζει να χάνει το πάνω χέρι.

«Η Δύση έχει κάνει αρκετά βήματα προς την κλιμάκωση και πάντα προσπαθεί γιάυτό. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο εκεί. Τροφοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, οργανώνουν πολιτικούς γύρω από την Ταϊβάν, αποσταθεροποιούν τις παγκόσμιες αγορές τροφίμων και ενέργειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος και συνέχισε:

«Όσον αφορά το τελευταίο, δεν αμφιβάλλω γι’ αυτό. Οφείλεται σε μια σειρά συστημικών λαθών που διέπραξαν οι δυτικές αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης πως «η κυριαρχία του κόσμου είναι ακριβώς αυτό που η Δύση αποφάσισε να ποντάρει σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά αυτό το παιχνίδι είναι επικίνδυνο, βρώμικο και αιματηρό. Αμφισβητεί την κυριαρχία των λαών και των εθνών, την ταυτότητα και τη μοναδικότητά τους και δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα άλλων χωρών».

«Είναι τυφλωμένη από την αποικιοκρατία»

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Δύση πως είναι «τυφλωμένη από την αποικιοκρατία» και «προσπαθεί να συγκρατήσει την ανάπτυξη άλλων πολιτισμών» ωστόσο υπογράμμισε πως «χάνει το πάνω χέρι» και «γίνεται γρήγορα η μειοψηφία».

«Αργά ή γρήγορα, η Δύση θα πρέπει να αρχίσει να αναλαμβάνει το κοινό μας μέλλον. Δεν είναι τυχαίο που λέει ότι ο πολιτισμός της… θα πρέπει να αναγνωριστεί ως παγκόσμιος. Έτσι συμπεριφέρονται. Και επιμένουν μέσω της πολιτικής τους να αποδέχονται αυτές τις αξίες όλοι άνευ όρων».

Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, η ανθρωπότητα έχει δύο επιλογές – είτε να συνεχίσει να «συσσωρεύει όλα τα προβλήματα που είναι βέβαιο ότι θα συντρίψουν όλους μας» ή τα έθνη να συνεργαστούν «για να βρουν λύσεις».

«Η Ρωσία δε θα κάνει ποτέ αυτό που της λέει η Δύση»

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως η Ρωσία δε θεωρεί τον εαυτό της εχθρό της Δύσης, τόνισε ωστόσο, πως δε θα ανεχτεί ποτέ αυτό που της λέει η Δύση να κάνει.

«Οι δυτικές ελίτ δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν στους άλλους να ακολουθήσουν το δρόμο τους, κανείς  όμως δεν μπορεί να υπαγορεύσει στους ανθρώπους μας πώς πρέπει να οικοδομήσουμε την κοινωνία μας».

Την κατηγόρησε επίσης ότι «παραμερίζει όλους τους κανόνες» όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό από την Ασία και ότι εξακολουθεί να βλέπει τους άλλους ως «άνθρωπους δεύτερης κατηγορίας».

Όπως είπε χρησιμοποιεί τις οικονομικές κυρώσεις και κάνει «έγχρωμες επαναστάσεις» εναντίον των αντιπάλων της, καθώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί δίκαια την ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη της Ασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr