Πούτιν: “Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ένας τέτοιος πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να ξεκινήσει”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

“Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ένας τέτοιος πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να ξεκινήσει”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα [1/8] στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

«Ως κράτος μέλος της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και ένας από τους θεματοφύλακες της, η Ρωσία συμμορφώνεται – με συνέπεια – με το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης», είπε ο Πούτιν σε επιστολή του προς τους συμμετέχοντες σε διάσκεψη για τη συνθήκη στη Νέα Υόρκη.

«Ξεκινάμε από το γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να προκληθεί, και υπερασπιζόμαστε την ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας», ανέφερε.

Ρωσία: Αύξησε κατά 61% τις εξαγωγές φυσικού αερίου σε Κίνα

Αύξηση κατά σχεδόν 61% σημείωσαν οι εξαγωγές του φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Κίνα, γεγονός που δηλώνει τον ακόμη μεγαλύτερο ενεργειακό σύνδεσμο που ενώνει τις δύο χώρες.

Έτσι, αν η Κίνα θεωρείται ως ένας από τους οικονομικούς πνεύμονες της Ρωσίας, η Μόσχα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η κατ’ εξοχήν ενεργειακή πηγή για την Κίνα.

Ιδιαίτερα, η Gazprom, ο μοναδικός παραγωγός και εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρωσική Ομοσπονδία, αύξησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα, μέσω του αγωγού Power of Siberia που βρίσκεται στην Ανατολική Σιβηρία, κατά 60,9% τους πρώτους επτά μήνες του 2022.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia αυξάνονται στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης διμερούς σύμβασης μεταξύ της Gazprom και της CNPC, αυξάνοντας κατά 60,9% σε επτά μήνες.

Η CNCP είναι η Εθνική Κινεζική Εταιρεία Πετρελαίου και ένας από τους πιο μεγάλους ολοκληρωμένους ενεργειακούς ομίλους στον Πλανήτη.
fysiko-aerio-scaled

Ειδικότερα, οι προμήθειες τον Ιούλιο ήταν τακτικά πάνω από το ημερήσιο ποσό της σύμβασης, αγγίζοντας νέα υψηλά όλων των εποχών για ημερήσιους όγκους εξαγωγών.

Οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Power of Siberia στην Κίνα από το κοίτασμα που βρίσκεται στο πεδίο Χαγιάντα στη Γιακουτία ξεκίνησαν στα τέλη του 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr