Μεγάλα μπαλκόνια με θέα το άλσος κι ένα υπέροχο αττικό φως λόγω προσανατολισμού, ήταν τα σημεία γύρω από τα οποία αρθρώθηκε η σύνθεση.

H μελέτη για την ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση ενός κτίσματος στην Αθήνα περιελάμβανε δύο οροφοδιαμερίσματα στον πρώτο και δεύτερο όροφο, σε μια τριώροφη κατοικία στου Παπάγου. Μεγάλα μπαλκόνια με θέα το άλσος κι ένα υπέροχο αττικό φως λόγω προσανατολισμού, ήταν τα σημεία γύρω από τα οποία αρθρώθηκε η σύνθεση, ώστε με τη νέα διαμερισμάτωση, το φως να φτάσει παντού, κάνοντας κάθε χώρο να «πλημμυρίζεται» αυτό.

Αθήνα

Φωτογραφία – GLOW.GR

Η ιδιοκτήτρια, μια σύγχρονη επιχειρηματίας πληθωρικής προσωπικότητας, με ιδιαίτερο γούστο, ήθελε ο όροφος αυτός να αποτελεί μια καλόγουστη αλλά πλήρως «ζωντανή» και λειτουργική κατοικία

Κλασσικό δείγμα αρχιτεκτονικής του ’70, η κατοικία είχε στα ατού της μια εξαιρετική κλίμακα με άνετα, μαρμάρινα σκαλιά, που οδηγούν στην είσοδο του πρώτου ορόφου, εκεί όπου θα ξεδιπλώνεται στο εξής η καθημερινή ζωή της οικογένειας. Πρόκειται για μια οικογένεια ενός ζευγαριού διακεκριμένων δικηγόρων και των τριών μικρών κοριτσιών τους. Η ιδιοκτήτρια, μια σύγχρονη επιχειρηματίας πληθωρικής προσωπικότητας, με ιδιαίτερο γούστο, ήθελε ο όροφος αυτός να αποτελεί μια καλόγουστη αλλά πλήρως «ζωντανή» και λειτουργική κατοικία, σεβόμενη την αισθητική της εποχής κατασκευής της, και όπως χαρακτηριστικά ανάφερε η ίδια: «…να νομίζεις ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει η Καρέζη…».

Φωτογραφία – GLOW.GR

Διατηρήθηκαν όλα τα στοιχεία που διέθεταν την κλασσική αξία των σπιτιών του ’70 με τις διαχρονικά μοναδικές χρωματικές νότες, όπως τα πράσινα μάρμαρα στο καθιστικό και η ξύλινη είσοδος με τα σταθερά υαλοστάσια στο κίτρινο χρώμα. Επιλέχθηκαν πλακάκια για τον διάδρομο, την κουζίνα και τα μπαλκόνια, που προσδίδοντας κλασικό χαρακτήρα μέσα από τον συνδυασμό τους με τα υπόλοιπα υλικά, αφαιρούν από την αρχική αυστηρότητα του σπιτιού.

Φωτογραφία – GLOW.GR

Οι «μικρές κυρίες» του ζευγαριού, μια μεγαλύτερη και δύο δίδυμες, επιλέχθηκε να χρησιμοποιήσουν τα πίσω υπνοδωμάτια, στα οποία σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι βοηθώντας στη σωστή οργάνωση. Πρόθεση ήταν η ενίσχυση της ήδη καλής σχέσης μεταξύ των αδελφιών, ενοποιώντας τα δύο μικρά υπνοδωμάτια. Με την διάνοιξη μιας μεγάλης τζαμαρίας στο μεταξύ τους, ενοποιήθηκαν, εξασφαλίζοντας επικοινωνία εκ των έσω, δημιουργώντας στην ουσία μια μικρή “σουίτα” για τα κορίτσια, δίπλα στο δωμάτιο της γκουβερνάντας τους.

Οι δίδυμες τοποθετήθηκαν μαζί, αφήνοντας στη μεγαλύτερη αδερφή έναν πιο προσωπικό χώρο, που όμως η οπτική επικοινωνία μεταξύ των κρεβατιών πρόκειται να δώσει ευκαιρίες για πολλά κοριτσίστικα βράδια γέλιου και συζητήσεων στο μέλλον, δημιουργώντας όμορφες παιδικές μνήμες…

Το λουτρό τους, πλήρως ανακαινισμένο, έχει pop πινελιές που οδηγούν σε ένα κομψό και ανάλαφρο αποτέλεσμα

Ο σχεδιασμός στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικό ύφος. Τόσο ο διαχωριστικός τοίχος προς το WC από μαύρο γυαλί, όσο και η διάνοιξη του μεγάλου παραθύρου προς τον κήπο, οδήγησαν σε ένα μοντέρνο, δυναμικό αποτέλεσμα που ταιριάζει στους ρυθμούς ζωής του ζευγαριού. Η κουζίνα πλήρως λειτουργική και αντισυμβατική στο σχεδιασμό της, είναι ενοποιημένη με το καθιστικό και διαθέτει ένα τζαμένιο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και μια μοντέρνα νησίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr