Μεγάλος πονοκέφαλος για τον Κιλιντσάρογλου

Μεγάλος πονοκέφαλος για τον Κιλιντσάρογλου. Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές οι Κούρδοι απειλούν να τον εγκαταλείψουν . Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ενας Τούρκος εθνικιστής μαζί με την Ακσενέρ έχουν υπογράψει πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο προβλέπει πως θα μπορούν να μείνουν φυλακισμένοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι που έχουν σχέση με την τρομοκρατία κυρίως στην νοτιοανατολική Τουρκία κάτι που ξεσήκωσε τους Κούρδους.

Το Χαντεπέ λέει ότι το πρωτόκολλο που έχει υπογράψει ο Κιλιτσντάρογλου με τους Εθνικιστές είναι εναντίον των παγκόσμιων δικαιωμάτων και αρχών και ότι αύριο θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για το αν θα στηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτης του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος Zafer, ο Ουμίτ Οζντάγ, τάχθηκε σήμερα υπέρ του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με αντίπαλο τον νυν πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Κιλιτσντάρογλου, ο Οζντάγ είπε πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν να στείλουν τους μετανάστες στην Τουρκία πίσω στις πατρίδες τους μέσα σε ένα χρόνο μετά τις εκλογές.

Πηγή: pagenews.gr